PIONIR

KUGLANJE
Sedam srpskih klubova u međunarodnim kupovima u oktobru
 
Sedam srpskih klubova potvrdilo je da će učestvovati u međunarodnim kupovima u oktobru. Termini sva tri kupa – Svetskog kupa, Kupa Evrope i Kupa NBC federacije su od 2. do 6. oktobra.
U  Svetskom kupu (kupu šampiona) u Augzburgu igraće srpski prvaci Beograd Poštanska štedionica (muškarci) i Pionir (žene).
U Kupu Evrope u Banji Junaković kod Apatina srpski predstavnici biće vicešampioni Senta Visa prom (muškaraci) i Jedinstvo iz Novog Bečeja (žene).
Kup NBC federaciji koji je najmasovniji  jer igraju pobednici nacionalnih kupova i trećeplasirane timovi liga, odigraće se u Banjaluci i u muškoj konkurenciji igraće Crvena zvezda BN Bos i Partizan a u ženskoj samo EDB (Beograd) je je Džambo invest iz Novog Sada (ranije Ada kompjuters) odustao od takmičenja.
Svi kupovi su kvalifikacioni i za plasman u Ligu šampiona. Prilikom prijave, klubovi su dali i saglasnost da će, ukoliko se izbore, učestvovati u ovom prestižnom takmičenju. Na žalost oseća se  besparica, učešće u Ligi šampiona prihvatili  samo Beograd, Pionir i Partizan!

 

Povezana vest:  AMERIČKI FUDBAL, Počinju kvalifikacije za Evropsko juniorsko prvenstvo