raketno_modelarstvo

RAKETNO MODELARASTVO
Prvog takmičarskog dana pet medalja
 
Reprezentativci Srbije u raketnom modelarstvu su već prvog dana Svetskog prvenstva u Slovačkoj zabeležili odličan rezultat. Zoran Katanić iz Aerokluba „Sremska Mitrovica“ postao je prvak sveta u kategoriji S4A (raketoplani), a istovremeno i vicešampion sveta u kategoriji S6A (rakete sa trakom).
U ekipnom plasmanu su se takođe nizale medalje. Seniorska ekipa Srbije osvojila je treće mesto u kategoriji S4A od ukupno 21 zemlje koje su učestvovale. U kategoriji S6A seniori su osvojili srebrnu medalju. Ni juniori nisu ništa zaostajali za starijim kolegama, pa su u kategoriji S1A (rakete za postizanje visine) osvojili treće mesto.
Ukupan skor na početku takmičenja je pet osvojenih medalja. Našim takmičarima predstoje još četiri takmičarska dana, i ako nastave ovakvim tempom, možemo da očekujemo ponavljanje rezultata sa prošlogodišnjeg Evropskog prvenstva, kada je osvojeno ukupno 15 medalja.
Svetsko prvenstvo u raketnom modelarstvu održava se u Slovačkoj, od 1. do 9. septembra, uz učešće oko 287 najboljih svetskih modelara. Srbiju predstavljaju seniori: Zoran Katanić, Vladimir Čipčić, Branislav Krčedinac i Miroslav Stančević, i juniori: Vesna Katanić, Mihajlo Petrović, Luka Volarević, Miodrag Čipčić i Dejan Stančević. Selektor reprezentacije je Živan Josipović, najbolji sportista Vazduhoplovnog saveza Srbije nekoliko godina unazad.

 

Povezana vest:  KUGLANJE, Pobede Beograda i Niš puta, kuglašice Jedinstva ubedljive