sah

ŠAHOVSKA OLIMPIJADA ISTANBUL 2012

Dva nerešena rezultata

U osmom kolu šahovske Olimpijade u Istanbulu, muška šahovska reprezentacija Srbije igrala je protiv Indije nerešeno 2:2, a istim rezultatom završen je duel ženskih selekcija Srbije i Gruzije.

Šahisti su trenutno na 20. mestu sa 11 bodova, koliko ima i Mađarska na 14. poziciji, a u narednom kolu će igrati protiv Argentine, od koje su devet mesta bolji po rejtingu.

Šahistkinje su 14. sa 11 bodova, a sutra se sastaju sa selekcijom Izraela, od koje su po rejtingu šest mesta bolje rangirane.

Povezana vest:  Katarina Vit predvodi kandidaturu Minhena za ZOI 2018.

Šahisti su ostvarili cilj i osvojili su bod protiv Indije, koja je 13. nosilac na olimpijskom turniru i sedam mesta je bolje rangirana od našeg tima.

Izvanrednu partiju crnim figurama odigrao je Ivan Ivanišević, koji je uoči vremenske kontrole lepom

kombinacijom osvojio damu za topa, posle čega je njegov protiovnik predao.

Miloš Perunović i Nikola Sedlak su sigurnom igrom osvojili po pola poena, dok je Dušan Popović na četvrtoj tabli bio nadigran. Sa kvalitetom manje dugo je pružao otpor, ali je indijski šahista ipak iskoristio materijalnu prednost.

Povezana vest:  AMERIČKI FUDBAL, SAAF pokreće i arena-fudbal

Šahistkinje su u pravom trenutku uspele da se stabilizuju I danas su napraviloe podvig odigrav?i protiv trećeg favorita nerešeno.

Nataša Bojković je na prvoj tabli rano zapala u problem koje nije uspela da reši i u završnicic nije imala šansu da spasi remi.

Bod našoj selekciji donela je Marija Rakić, koja je sa kvalitetom više lako primorala protivnicu na predaju.

Indija – Srbija 2:2

Krišnan Sasikiran – Ivan Ivanišević 0:1 (40), Miloš Perunović – Pentala Harikrišna remi (31), Parimajran Negi – Nikola Sedlak remi (42), Dušan Popović – Narajan Gopal 0:1 (55).

Povezana vest:  Odložene Evropske univerzitetske igre u Beogradu

Srbija – Gruzija 2:2

Nataša Bojković – Nana Džangidze 0:1 (38), Bela Hotenašvili- Anđelija Stojanović remi (36), Marija Rakić – Lela Javakišvili 1:0 (56), Nino Batiašvili – Ana Benderać remi (54).

Na turniru šahista vodi Rusija sa 15 poena, a slede je Kina, Jermenija, SAD, Nemačka i Filipini sa dva boda manje.

Na turniru šahistkinja u vođstvu je Kina sa 14 bodova, a bod manje imaju Rusija, Francuska, Indija i Uzbekistan.