NEVENKA JOKOVIC

KUGLANJE

Čukvas izabrao igrače za pripreme

Selektor ženske seniorske kuglaške reprezentacije Srbije Mirko Čukvas odredio je šest kuglašica, koje će se od 10. do 13. septembra, okupiti na priremama u Vrbasu.

Svetsko prvenstvo u pojedinačnoj konkurenciji će se održati od 21. do 27. oktobra u poljskom mestu Lesno.

Čukvas je na pripreme pozvao sledeće kuglašice:

Nevenka Joković, Renata Vilov, Zorica Barać, Livia Santo ( Pionir), Marija Kresović – Gajin (SPC Vojvodina) i mlada Hermina Lukač (Jedinstvo, Novi Bečej).

Povezana vest:  KUGLANJE, Srbija pobedila Hrvatsku i obezbedila najmanje bronzu na SP, Zavarko 705 čunjeva!

,,Pripreme su u našoj staroj bazi, uvek gostoljubivom kuglaškom gradu Vrbasu“, rekao je Čukvas, ,,Još jedno okupljanje planiram na nekoliko dana pre polaska u Lesno. Šamionat sveta je uvek jak motiv – iskusnijima da se  dokažu među najboljim svetskim kuglašicama, a onim mlađima da se pokažu i steknu iskustvo“.

Selektor seniora Miloš Ponjavić je još nije odlučio koje će igrače pozvati na pripreme:

Povezana vest:  Mikec: Počinje sezona posebnih emocija

,,Čekaću da prođe prvo kolo Super lige Srbije 9. septembra, iako imam već uvid u formu igrača, jer su  igrali na jakim međunarodnim turnirima. Vilmoš Zavarko, koji je siguran putnik u Lesno, prošlog vikenda osvojio je drugo mesto na turniru za svetski Gran pri u Zalaegersegu. Izgubio je na „zlatne kugle“ 22:21 od Mađara Norberta Kiša. Pre toga je na turniru Sporta u Podbrezvoj s lakoćom je oborio 714 čunjeva“, smatra Ponjavić.

Povezana vest:  Izabran Stručni štab reprezentacije, podmlađen nacionalni tim

Na prošlom pojednačnom šampionatu sveta 2010. godine  u Ricingu (Austrija) Srbija je osvojila tri medalje. Sva tri odličja doneo je Zavarko – dve zlatne,  klasik i kombinacija, i jednu srebrnu u sprintu.