img_9827 custom

BEJZBOL
Majstorica za finale
 
Posle dve utakmice play offa rezultat duela Beograd’96 i Bečekereka je 1.1 u seriji.Beograd je posle lošeg početka u subotu pobedio, dok je u nedelju ekipa iz Zrenjanina bila bolja u devet izmena.
Zanimljiv je bio početak prve utakmice ovogodišnjeg play offa.Zrenjaninci su stekli prednost posle prvog napada od 7:0 posle dve greške odbrane Beograda, dva dobra udarca Zrenjaninaca i čak tri šetnje bacača Beograda.
Beograd odmah smanjuje na 7:3 udarcima Vučevića (2-4, 2BB, 1RBI) i Aleksandra Zonića (4-5, 3RBI, 1BB, 1K)u istoj izmeni.Stao je napad Zrenjaninaca, ali je napad domaćina je bio odličan jer je u drugoj izmeni rezultat na semaforu bio 8:7 za Beograd.Bacač Beograd’96. Seke (5IP, BB, 5K) se posle prve izmene stabilizovao i nije dozvoljavao gostima da ponove prvu izmenu.
Nova promena na semaforu usledila je u trećoj izmeni kada je posle wild pitcha i SAC Fly-a Golubića 0,Beograd povećao svoje vodstvo na 10:7.Bečkerek ponovo preti u četvrtoj izmeni i stiže do poena posle greške Peđe Badovinca, koji na krađu druge izbacuje loptu u autfild.
Nove poene u istoj izmeni za Beograd osvajaju Vučević, A.Zonić i Bogdanović za 13:8, a gosti smanjuju na 13:9 u petoj.Odlučujući momenat u utakmici desio se u šestoj izmeni kada domaći osvajaju 10 poena  i stižu do 24:9 što je bio i konačan rezultat utakmice.
Ova utakmica bila je i poslednja za dugogodišnjeg igrača Beograd’96, Radomira Golubića koji se oprostio od bejzbola.
Beograd je imao čak 16 hitova, a Zrenjaninci 6, ali odbrana gostiju imala je i 11 grešaka, naspram Beogradovih 6.Bacači Beograda Seke i Bošković imali su ukupno 12BB, 9K na utakmici, dok su Vlajkov i Saravolac ukupno imali 11B i 4SO.
Potpuno druga priča dogodina se u nedelju, kada je Beograd odlično počeo utakmicu i u prvoj izmeni imao vodstvo od 3:0 iako je Stajić (10BB, 12K) ima velikih problema sa kontrolom u prvoj izmeni i dozvolio ćak 3 šetnje domaćinu na ovoj utakmici.
U trećoj izmini Beograd u svom napadu vodi 4:0, ali tada počinju veliki problemi još uvek šampiona Srbije.
U svom trećem napadu ekipa iz Zrenjanina na startu ima dva auta, ali onda sa dva udarca i tri šetnje i greške Bečkerek smanjuje na 4:3.Več u sledećem napadu  novi problemi za Beograd, posle greške na početku izmene Bečkerek ima trkača na bazi.Sa dva strajk auta Beograd ima ponovo dva auta, ali sa dve vezane greške ponovo dozvoljava domaćinu da stigne do poena i povede sa 5:4 u četvrtoj izmeni.
U šestoj izmeni Beograđani ponovo vode (6:5), Cvijović i Badovinac nakon dve greške odbrane Zrenjaninaca stižu do dva poena.
Ali već sledeći napad Stajić veže dve vezane šetnje, a posle greške i filder’s choica, Zrenjanin ponovo stiže do vodstva 7:6.Do kraja utakmice Beograd ne uspeva da stigne do poena dok Bečkerek u osmoj izmeni posle udarca Kašikovića povećava svoje vodstvo na 8:6, što je bilo nedostižno za Beograd.
Beograd je na kraju imao čak 10 grešaka i samo šest udaraca, dok je Bečkerek sa imao pet udaraca.Ono što je presudilo je bio broj šetnji pa su tako bacači Beograda imali 11 šetnji a Nenad Milankov iz Zrenjanina samo pet u devet izmena. Tako će pobednik u ovoj polufinalnoj seriji biti posznat sledećeg vikenda, tačnije u subotu od 11h, dok su Vojvode povele sa 1:0 u serij pobedom od 9:5 protiv Vojvodine.

 

Povezana vest:  KUGLANJE, Zorana Radovanović, Sanela Milosav, Hermina Lukač, Alek Kujundžić, Robert Ernješi i Marko Antić pobednici Kupa Srbije