BALKANSKI DRESURNI SAMPIONAT 2012

BALKANSKI DRESURNI ŠAMPIONAT 2012
Srbija osvojila 3. mesto
 
Prvim učešćem na Balkanskom Šampionatu održanom u Olimpijskom centru Markopulo u Atini, Grčka, od 7. do 9. septembra 2012. godine, dresurna reprezentacija Srbije osvojila je 3. mesto u ekipnoj konkurenciji u kategoriji dece. Uslovi i atmosfera u konjičkom centru sagrađenom za Olimpijske igre 2004. godine, dali su pozitivan podstrek mladim reprezentativkama da ostvare odličan rezultat.
Prvu dresurnu reprezentaciju u istoriji Srbije na Balkanskim šampionatima u dresurnom sportu činile su Anja Marković (12 godina) iz Subotice sa konjem Szeplak Dunci, Bojana Stojanov (14 godina) iz Beograda sa kobilom Quinta i Sara Poparić (13 godina) iz Novog Sada sa kobilom Arianna. Osvajanjem bronzane medalje upisale su se zlatnim slovima u konjičkom sportu Srbije. U konkurenci od četiri ekipe u kategoriji dece, reprezentativke Grčke su osvojile prvo, Turske drugo, Srbije treće i Bugarske četvrto mesto.
U individualnoj konkurenciji Bojana Stojanov je u svom prvom nastupu na zvaničnom međunarodnom takmičenju osvojila je 3. mesto u brojnoj i jakoj konkurenciji  14 bugarskih, grčkih i turskih takmičara najmlađe kategorije jahača, da bi kao kvalifikovana u finale osvojila 5. mesto i time ostvarila odličan rezultat na Šampionatu koji je sproveden po pravilima Međunarodne konjičke federacije (FEI), a procenu uspešnosti takmičara je dao petočlani sudijski kolegijumom iz Belgije, Belorusije, Mađarske, Poljske i Slovačke.

 

Povezana vest:  Međunarodni ragbi turnir za vikend u Beogradu