ice_hockey

HOKEJ NA LEDU
Počinju olimpijske kvalifikacije u Zagrebu
 
Seniorska reprezenacija Srbije u hokeju na ledu nastupiće od 17. do 19. septembra u Zagrebu na kvalifikacionom turniru za odlazak na Zimske olimpijske igre u Sočiju 2014. godine.
Pored selekcije Srbije, na ovom takmičenju učestvovaće i reprezentacije Meksika, Izraela i domaća selekcija Hrvatske.
Prvi meč naša selekcija igra u ponedeljak, 17. septembra protiv Izraela. Dan kasnije protivnik ‘orlova’ je Meksiko, dok se u poslednjem meču turnira Srbija sastaje sa domaćinom Hrvatskom. Svi mečevi na programu su u ledenoj dvorani Doma sportova.
Nacionalnu selekciju na ovom turniru sa klupe će voditi trenerski tandem Nikola Bera i Rašid Šemsedinović, a na spisku reprezentativaca nalazi se 20 igrača i tri golmana:
golmani – Milan Luković (Partizan), Petar Stepanović (Beostar) i Jovan Feher (MAC, Mađarska);
bekovi – Aleksa Luković, Ivan Tumbas, Dragan Komazec (svi Partizan), Nikola Dunda (Vitez), Robert Sabadoš (Dunaujvaroš, Mađarska) i Vuk Trajković (Beostar);
napadači – Srđan Ristić, Nemanja Vučurević, Marko Sretović, Nenad Raković, Filip Trimčević, Dimitrije Filipović, Viktor Čengeri, (svi Partizan), Aleksa Despotović, Marko Prokić, Filip Raković (svi Vitez), Nikola Kerezović, Petar Ogrizović (obojica Beostar), Marko Brkušanin (Crvena zvezda) i Nemanja Janković (Finlandia Univerzitet, SAD).
Pobednik kvalifikacionog turnira u Zagrebu plasiraće se u drugu rundu kvalifikacija koje se od 8-11. novembra 2012. godine igraju u Mađarskoj.


Povezana vest:  BADMINTON, Završen Kup nacija u Pečuju, juniorima izmakla medalja