sah

VESTI IZ ŠAHA

Vodovodu derbi sa Lastom

 

Kragujevački Vodovod savladao je večeras sa 4,5:1,5 beogradsku Lastu u derbiju petog kola ekipnog prvenstva Srbije u šahu, koje se igra u Valjevu. Cele poene osvojili su Sargisjan, Perunović i Milanović, što je uz remije Ivaniševića, Papa i Pikule bilo dovoljno za ubedljivu pobedu.

Vodeći Novosadski ŠK, inače branilac titule, pobedio je Crvenu zvezdu sa 3,5:2,5, a Nišlije su bile bolje od domačhina VŠK Sveti Nikolaj sa 4:2. Subotički Spartak je u direktnom okršaju u borbi za opstanak savladao beogradske Romantičare sa 5,5:0,5, dok su kragujevački Radnički i Metalac Takovo GM igrali 3:3. Slobodan je bio Jugović iz Kaća.

Povezana vest:  HOKEJ, Partizan sutra za mesto u finalu Slohokej lige

Na tabeli vode Novosađani sa 15 meč bodova, ispred Vodovoda sa 12, Jugovića (-1) sa 10 i Laste sa 9 meč bodova.

Na ženskom šampionatu branilac titule beogradski BAS izgubio je prvi bod posle 2:2 sa ekipom Rada. Čoluškina je savladala Milutinovićevu, ali je Drljevićeva poražena od Vuksanovićeve, dok su partije Bojković-Vojinović i Stojanović-Manakova završene remijem.

Povezana vest:  KUGLANJE, Niš put protiv Bergfalkena u Ligi šampiona

Ostali rezultati petog kola: Nestor-Zlatar 3,5:0,5, Šahmatni kružok-Jugović 1,5:2,5, Jelica-Novosadski ŠK 2,5:1,5, Radnički-Požarevački ŠK 3:1. Slobodan je bio Rudar iz Kosovske Mitrovice.

U vođstvu je BAS sa 13 meč bodova, ispred Jelice (-1) sa 12, Jugovića i Rudara (-1) sa po 8 i Rada (-1) sa 7 meč bodova. Šesto kolo igra se sutra (16.00), a šampionat se završava 27. septembra.

Povezana vest:  RAGBI 13, Startuje EP za omladince (U19) u Beogradu, Srbija u nedelju protiv Engleske