sah

Jasenica i Delfin novi članovi Prve lige Srbije u šahu

 

Šahisti beogradskog Delfina i Jasenice iz Smederevske Palanke novi su članovi Prve lige Srbije. Jasenica je pobednik prvenstva centralne Srbije u Vrnjačkoj Banji, dok je Delfin tri kola pre kraja, pobedom u susretu sa direktnim konkurentom MZ Ćirilo i Metodije, osigurao prvo mesto u Premijer ligi Beograda i plasman u viši rang.

Povezana vest:  BADMINTON, ODIGRANO FINALE EKIPNOG PRVENSTVA SRBIJE ZA MUŠKE I ŽENSKE TIMOVE, ŠAMPIONSKE TITULE PRIPALE NOVOM SADU I KRUŠEVCU

Za Jasenicu su igrali Boris Čatalbašev iz Bugarske, kao i srpski šahisti Aleksandar Inđić, Goran N. Todorović, Dušan Rajković, Nenad Ristić i Nenad Đokić. Boje Delfina brane mladi šahisti, koje predvode David i Ivan Šarenac, Vladimir Luković i Lazar Radusinović, kao i omladinka Adela Velikić.

Iz Prve lige Srbije, na nedavno održanom prvenstvu u Valjevu, ispali su beogradski Romantičari, a zbog finansijskih teškoća nije igrao Dunav iz Banovaca. Još jedan član najkvalitetnijeg ekipnog takmičenja Srbije u šahu biće poznat posle prvenstva Vojvodine.

Povezana vest:  KUGLANJE, Goran Ostojić za petama Šarkeziju