ice_hockey

HOKEJ NA LEDU
Pobeda Partizana u ledenom derbiju
 
Hokejaši Partizana savladali su ekipu Crvene zvezde rezultatom 10:5 (0:0,6:3,4:2), u trećem kolu Prvenstva Srbije za sezonu 2012/13.
Aktuelni šampion Partizan je trijumfom nad ‘večitim rivalom’ zabeležio i drugi pobedu ove sezone, dok je Zvezda zabeležila i drugi poraz.
Golove za pobedničku ekipu postigli su Dimitrije Filipović (tri puta), Marko Kovačević i Marko Milovanović (po dva), Nenad Raković, Marko Sretović i Petar Ogrizović . Po dva pogotka za ekipu Crvene zvezde postigli su Jovica Rus i Marko Brkušanin, dok se u strelce upisao i Marko Protić.
Prva trećina protekla je u traljavoj i nepovezanoj igri obe ekipe, gotovo bez ozbiljnih prilika, pa su tako mreže ostale netaknute.
Ipak, u nastavku je viđena prava goleada. Favorizovani ‘crno-beli’ su se razbudili i preko Kovačevića i Filipovića vrlo brzo stigli do prednosti od dva gola. Jovica Rus je nedugo zatim smanjio prednost, da bi Filipović sa još dva pogotka kompletirao het-trik za 4:1.
Zvezda preko Rusa ponovo smanjuje, ali ‘crno-beli’ golovima Kovačevića i Rakovića stižu do velikih 6:2. U završnici drugog dela Brkušanin postiže svoj prvi pogodak i odvodi ‘crveno-bele’ na poslednji odmor sa zaostatkom od tri gola.
U poslednjoj trećini, ‘crveno-beli’ su pokušali da ublaže poraz, golom Protića stigli do obećavajućih 4:6, ali su hokejaši Partizana u poslednjih desetak minuta dodali gas i sa još četiri pogotka stigli do ubedljive pobede.
U četvrtom kolu koje je na programu 30. novembra, Crvena zvezda dočekuje NS Stars, koji debituje u ovogodišnjem takmičenju, dok je ekipa Partizana slobodna.

 

Povezana vest:  VESTI IZ ŠAHA, Vodovodu derbi sa Lastom