olimp_tereni_2011
U sto gradova Srbije sutra promocija sporta i rekreacije
Opštinske kancelarije za mlade sutra u podne će, zajedno sa lokalnim sportskim klubovima i udruženjima, u sto gradova Srbije promovisati sport i rekreaciju kao najbolji način za razvoj mladih i na taj način ih upoznati s mogućnostima bavljenja sportom u njihovoj sredini.
Državni sekretar u Ministarstvu omladine i sporta Nenad Borovčanin je, kako je saopšteno iz te institucije, povodom sutrašnjeg događaja, poručio da je Srbija sportska zemlja, a da se tek svako peto dete u Srbiji bavi sportom.
-Taj broj mora da se poveća kako bi istinski bili sportska nacija. Namera je da ukažemo i roditeljima i deci da je sport najzdraviji način za pravilan razvoj mališana – rekao je Borovčanin.
Cilj akcije je, kako je dodao, da se mladi upoznaju sa mogućnostima bavljenja sportom u svojoj sredini i da imaju priliku da od sportskih stručnjaka dobiju sve informacije o mogućnostima organizovanog bavljenja sportom.
Borovčanin je naveo da je to prvi korak i da očekuje da rezultira formiranjem široke sportske baze Srbije, kako bi mladi mladi na najbolji način iskoristili slobodno vreme i investirali ga u sopstveno zdravlje.
Povezana vest:  STRELIČARSTVO, Pančevci strelom tri puta u zlato!