alisa_maric_minis

Ministarka Marić traži hitno formiranje Nacionalnog saveta za borbu protiv nasilja u sportu

Prof. dr Alisa Marić, ministarka omladine i sporta, otkazala je planirani put u Zrenjanin, a na današnjoj sednici Vlade tražiće da se ponovo formira Nacionalni savet za borbu protiv nasilja u sportu.
-Na sednici Vlade tražiću hitno formiranje Nacionalnog saveta za borbu protiv nasilja u sportu, da se incidenti na sportskim borilištima ne bi ponavljali. Inicijativa je već bila u redovnoj proceduri, ali smatram da poslednji događaji na fudbalskoj utakmici u Kruševcu nalažu hitnost delovanja po ovom pitanju. Borba protiv nasilja na sportskim manifestacijama jedan je od prioriteta Ministarstva na čijem sam čelu – navela je ministarka Marić, koja se osvrnula i na zahteve iz inostranstva upućenim u pravcu mogućih oštrih sankcija prema Fudbalskom savezu Srbije:

Povezana vest:  NORDIJSKO TRČANJE, Aleksej Petukov najbolji u sprint u Ribinskom

-Zahtevi da se Srbija kazni brisanjem sa mape evropskog fudbala su prenaglašeni i ishitreni. Pozivam prevashodno na smirivanje strasti i uzdržanost u reakcijama svih strana. Nasilje na stadionima nemili je kolorit brojnih zemalja, a borba protiv toga je globalnog karaktera, i nema razloga izdvajati Srbiju kao poseban fenomen u tom smislu. Opredeljeni smo da sportske priredbe učinimo bezbednim. Očekujem da ovaj slučaj u evropskoj kući fudbala bude tumačen kroz uvažavanje činjenica i nikako jednostrano – izjavila je Alisa Marić.

Povezana vest:  GIMNASTIKA, Berkiju zlato na konju sa hvataljkama