ministarka_maric
Alisa Marić: Vlada Srbije opredeljena za razvoj sporta
Ministarka omladine i sporta Alisa Marić rekla je danas u Nišu da je Vlada Srbije opredeljena za razvoj sporta i da na tu oblast treba gledati sa optimizmom u vremenima koje dolaze.
Marić je, otvarajući raspravu o Startegiji razvoja sporta u Srbiji u periodu od 2014. do 2018. godine, rekla da će prioriteti biti sport dece i omladine, infrastruktura i vrhunski sport.
Rasprava o strategiji, kako je napomenula, biće organizovana po celoj Srbiji i biće usvojena tokom naredne godine.
-Strategiju stvaraju vaši predlozi i raspravu treba iskoristiti za razmenu ideja i definisanje problema koje treba rešavati – kazala je Marić učesnicima skupa.
Ona je dodala da strategijom treba utvrditi koji su to segmenti u koje je najopravdanije uložiti novac poreskih obveznika.
-Zakonom o sportu i ranijom strategijom utvrđene su obaveze lokalnih zajednica i rešenja koja nisu možda bila odgovarajuća i sada je prilika da to bude uređeno na drugačiji način
– rekla je Marić.
Proslavljena šahistkinja je u susretu sa gradonačelnikom Niša Zoranom Perišićem rekla da je posao u ministarstvu zapravo, „znatno teža i složenija partija sa mnogo više figura“ koju će takođe, nastojati da dobije.
U raspravi o novoj strategiji učestvovali su državni sekretar Ministarstva omladine i sporta Predrag Peruničić, pomoćnik ministra Dragan Atanasov, predstavnici Sportskog saveza Srbije i članovi sportskih kolektiva iz Niša i Fakulteta sporta i fizičke kulture.
Marićeva je u Nišu obišla sportske objekte u sklopu kompleksa Čair.
Povezana vest:  KUGLANJE, Pionir osvojio bronzu na Svetskom kupu u Skoplju, Jovan Ćalić, Vilmoš Zavarko i Miloš Ponjavić osvojili sa slovačkim Sportom Svetski kup!