tina-maze-slovenia

ALPSKO SKIJANJE
Startna pobeda za Tinu Maze, pad za Lindzi Von
 
U prvoj trci nove sezone Svetskog kupa, veleslalomu skijašica u austrijskom Zeldenu, najbolja je bila 29-godišnja Slovenka Tina Maze, koja je time došla do dvanaestog trijumfa u karijeri.
Vodila je Maze i nakon prve vožnje, a pobedu je potvrdila u nastavku trke, iako se nije iskazala tokom druge vožnje. Naime, drugoplasirana i trećeplasirana iz prve vožnje, Tesa Vorli i Viktorija Rebensburg, nisu završile drugu vožnju, pa je kao jedina prava konkurentkinja pred Slovenkom ostala domaća predstavnica Katrin Zetel.
Maze je pred njom imala čak 1.59 sekunde bolje vreme, a do cilja je jedva sačuvala tu prednost. Ipak, ostalo je na kraju 42 stotinke prednosti i Maze je tako došla do devetog veleslalomskog uspeha u karijeri. Inače, u Zeldenu je slavila treći put u karijeri, a u tom mestu je proslavila i premijernu pobedu u karijeri 2003. godine.
Austrijsko skijanje je ostvarilo uspeh ne samo u vidu drugog mesta Zetel, već i trećega mlade Stefani Kole, dok je peta bila Ana Feninger.
Recimo da se na otvarajućoj trci nije proslavila Amerikanka Lindzi Von, koja brani naslov pobednice Svetskog kupa. Nakon dvanaestog mesta u prvoj vožnji, tokom druge je Von zapela za jedna vrata i pala. Čini se da je jako udarila šaku pri tom udarcu, jer se nakon pada čvrsto držala za bolno mesto.
Svetski kup, veleslalom u Söldenu:
1. Tina Maze (Slo) 2:31.41
2. Kathrin Zettel (Aut) +0.42
3. Stefanie Köhle (Aut) +1.71
4. Dominique Gisin (Šva) +1.91
5. Anna Fenninger (Aut) +2.41
Povezana vest:  Ministarka Alisa Marić poželela sreću šahistima na Olimpijadi