nhl_logo

NHL otkazao i novembar 
 
Čelnici NHL-a otkazali su sve utakmice osnovnog dela sezone koje su se trebale igrati u novembru zbog nemogućnosti dogovora s Uduđenjem igrača oko novog kolektivnog ugovora zbog kojega je već nekoliko meseci na snazi lockout.
Nakon ovakve odluke otpala je bilo kakva mogućnost odigravanja sezone s pune 82 utakmice po ekipi. Nova sezona u NHL-u trebala je započeti još 11. oktobra, a nakon što su propali prvobitni pregovori, otkazane su sve utakmice do 2. novembra. Ali, kako i nadalje nema rešenja na vidiku, došlo je do novog pomeranja početka takmičenja u najjačoj hokejaškoj ligi na svetu.
-Duboko žalimo što smo morali preduzeti ovakvu akciju. Nadali smo se da je naša poslednja ponuda Udruženju igrača bila poštena i da će biti prihvaćena, ali to se nažalost nije dogodilo – izjavio je zamenik povjrenika NHL-a Bil Dali.
Prema starom ugovoru igračima je pripadalo 57 posto prihoda NHL-a, a vlasnici klubova su u novom kolektivnom ugovoru predložili raspodelu dobiti u odnosu 50-50 što igrači ne prihvataju.
Povezana vest:  NORDIJSKO TRČANJE, Trijumf Nortug Juniora za kraj sezone