boba_perun_i_toplica

Peruničić: Važno je da Srbija ima strategiju sporta
 
Državni sekretar za sport Predrag Peruničić rekao je danas da je veoma važno što Srbija prvi put ima strategiju razvoja sporta i da će ministarstvo u narednom periodu uložiti dodatne napore da se zakonske postavke usklade sa situacijom na terenu.
-Uradili smo mnogo za 100 dana, napravili smo 32 pravilnika, koja su mnogo važna zato što Srbija prvi put ima strategiju sporta, to je velika stvar. Imamo zakon i statut koje treba poštovati i sve stvari usaglasiti sa tim. To nije laklo, imamo situacije u kojima primena zakona nije moguća, pa na terenu pokušavamo sa okruglim stolovima da vidimo šta bismo mogli da primenimo – rekao je Peruničić medijimau Pragu, gde je minulog vikenda bio uz FED kup reprezentaciju Srbije.
Nažalost, srpske teniserke nisu uspele da osvoje trofej, ali Peruničić smatra da je i plasman u finale veliki uspeh.
-Tri su prioriteta kada je u pitanju sport u Srbiji – školski sport, infrastruktura i vrhunski sport. Videli smo u Pragu koliko znači kad ovde 15.000 ljudi gleda finala i kada ponosno kažemo da su ovo naše devojke – naglasio je on.
Nekadašnji rukometni reprezentativac dodao je da ministarstvo odlično sarađuje sa Sportskim savezom Srbije i Olimpijskim komitetom Srbije.
-Kroz zajedničku saradnju pokušavamo da ugasimo neke male požare. Jednostavno, imamo sistem, moramo da poštujemo zakon, a zakon mora da ima kontinuitet. Ipak, najvažnije je da pronađemo načine kako da pomognemo sportu – poručio je Peruničić.
Na pitanje da li je lakše biti igrač ili funkcioner Peruničić je bio jasan.
-Mnogo je teže biti funkcioner, jer kao igrač imaš samo jedan zadatak, da dobro treniraš i igraš, a kao funkcioner imaš 100 zadataka, od kojih je samo 50 realno ostvarljivo – zaključio je on.

 

Povezana vest:  AMERIČKI FUDBAL, Novo pojačanje SBB Vukova, Amerikanac Dvejn Brejdi u redovima srpskog vicešampiona