kuglanje_uprvani_odbor

KUGLANJE
Izborna Skupština KSS  14.decembra
 
Izborna Skupština Kuglaškog saveza Srbije održaće se 14. decembra u hotelu Union u Beogradu od 17 časova, odlučeno je na sednici Upravnog odbora KSS u Beogradu.
– Ovo je naš poslednji sastanak u ovom sazivu i zahvaljujem se svim članovima Upravnog odbara, generalnom sekretaru,  selektorima reprezentacija, trenerima, klubovima i prijateljima kuglaškog sporta na izuzetnoj saradnji- rekao je predsednik KSS Uroš Dragojlović.- Svi uspesi koje su kuglaši postigli u protekle četiri godine, a nabrojaću samo  neke – dve titule ekipnog prvaka sveta za seniore, dve titule  ekipnog prvaka sveta za juniore  i jedna titula šampiona sveta za kadete, svedoče o dobrom radu naše kuglaške organizacije. Jedina smo zemlja koja trenutno u muškoj konkurenciji ima ekipne svetske titule u sve tri kategorije – kedetskoj, juniorskoj i seniorskoj! Ovu godinu završili smo sa osam medalja i titulom najbolje nacije  na senirskom SP u Lesnom. Ovo su i vaši uspesi, kao i klubova i stručnjaka, pomogli ste dobrim radom i nesebičnom pomoći reprezentacijama. Voleo bih da i u novom sazivu budemo saradnici, ali o tome će odlučiti delegati na Skupštini.
Zahvaljujući nesebičnoj pomoći Sportskog saveza Srbije, na čemu se Uroš Dragojlović  zahvalio predsedniku Aleksanadru Šoštaru i generalnom sekretaru dr Danetu Korici, kao i sopstvenim sredstvima, KSS je obezbedio skroman nagradni fond za osvajače medalja u ovoj godini.
Usvojeni su izveštaji selektora Mirka Čukvasa (seniorke) i Miloša Ponjavića (seniori)  sa Šampionata sveta u Lesnom koji je bio trijumfalan za srpsko kuglanje – osam medalja (zlato, četiri srebra i tri bronze). Zlato u kombinaciji (najkompletniji igrač šampionata, sabira se najbolji rezultat iz pojednačnog – klasik i pojedinačnog – sprint) osvojio je  sa novim svetskim rekordom Vilmoš Zavarko 953 čunja (727 pojednačno i 226 sprint), tri srebrne medalje pripale su Robertu Ernješiju – pojedinačno klasik, pojednačno – za kombinaciju i pojedinačno – sprint, srebrom se okitila i Livia Santo u pojednačnom delu – klasik. Vilmoš Zavarko se okitio sa još dve bronze pojedinačno – klasik i u sprintu a  Daniel Tepša je bio „bronzani“  u sprintu. Srbija je bila najuspešnija nacija na Šampionatu sveta, ispred Hrvatske i Mađarske.
Na juniorskom Prvenstvu sveta u Baucenu u Nemačkoj u maju ove godine, srpski podmladak osvojio je četiri medalje – tri zlatne i srebrnu. Junori su osvojili ekipnu titulu, Robert Ernješi je postao prvak sveta pojedinačno – za kombinaciju i pojedinačno – klasik, dok je Milopš Simijonović postao pojedinačni vicešampion sveta. Pre šampionata odigran je pojedinačni pionirski Svetski kup na kome je Božidar Jurišić osvojio bronzu.
Miloš Mitrović predsednik TK KSS obavestio je članove UO KSS  da se domaća takmičenja odvijaju po planu i da se pokazalo da je kalendar dobro urađen.
– Posebno nas raduje činjenica da u Kupovim gradova za pionire, kadete i mlađe junire, imamo veliki broj učesnika, preko 120 – naglasio je Mitrović.- Bez mladih nema ni novih reprezentativaca i dobro je da klubovi, iako je finansijska situacija teška, ipak ulažu u podmladak.
Sednici su prisustovali i selektor seniorki Mirko Čukvas, predsednik Stručnog saveta KSS Voja Gajinov, predsednik Disciplinske komisije Milan Ostojić i predsednik Komisije za informisanje Branimir Vasić.

 

Povezana vest:  STRELJAŠTVO, Finale Kupa Srbije: Mikec u „foto finišu“ nadmašio Grgića, Kragujevčani najtrofejniji