Kup_nacija_Pecuj_-_Madjarska_2012_Srpska_delegacija
 
 
BADMINTON
Završen Kup nacija u Pečuju, juniorima izmakla medalja
 
 
Učešćem na pozivnom međunarodnom turniru ’’Kup nacija 2012’’, koji je održan 24. i 25. novembra u Pečuju (Mađarska), nastavljena je međunarodna takmičarska sezona veoma uspešne generacije mladih srpskih juniora uzrasne kategorije do 15 godina.
U Mađarskoj se nalazila delegacija Srbije u sastavu: Luka Milić, Andrija Doder, Aleksa Lutovac, Nenad Milošević, Nataša Pavlović, Jelena Stevanović, Anja Velemir, Lena Janić (takmičari), Milan Barbir i Dragan Antić (treneri reprezentacije). U konkurenciji takmičara iz Slovačke, Slovenije, Hrvatske i Mađarske (A i B tim), naši reprezentativci su pružili odlične partije.
Nakon odigranih pet ekipnih mečeva, mladi reprezentativci su završili takmičenje na četvrtom mestu. U više pojedinačnih susreta orliće su delile meč lopte od osvajanja jednog od odličja. Opšti je utisak da su ekipe, učesnice turnira, bile veoma izjednačene po kvalitetu.
Na takmičenju, održanom u velelepnoj ‘’Multialarm’’ sportskoj dvorani specijalizovanoj za badminton, Srbija je postigla sledeće rezultate: Srbija – Hrvatska 7:2, Srbija – Slovenija 4:5, Srbija – Slovačka 2:7, Srbija – Mađarska B 6:3, Srbija – Mađarska A 2:7. Prvo mesto je pripalo Slovačkoj, drugo Mađarskoj A a treće Sloveniji.
Juniore uzrasnih kategorija do 11, 13, 15 i 17 godina očekuje narednog vikenda tradicionalno ‘’Otvoreno juniorsko prvenstvo Kruševca u badmintonu’’.
Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta, doprineli su u značajnoj meri učešću reprezentativaca Srbije na navedenom međunarodnom događaju obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava.
 
 
 
Povezana vest:  AMERIČKI FUDBAL, Polufinale plej ofa Juniorske lige Srbije, Večiti derbi na Adi