Nis-Imperatori2

AMERIČKI FUDBAL

Imperatori ubrzavaju južnu prugu

Nakon testiranja tokom oktobra i prijema većeg broja novih igrača, Imperatori iz Niša su prozivku povodom početka priprema za predstojeću Superligu Srbije, održali 1. novembra 2010. godine. Zbog velikog broja novajlija u timu, početak priprema je posvećen njihovom uvođenju u američki fudbal, sa treninzima subotom i nedeljom na otvorenom terenu, kao i teorijsko-taktičkom nastavom u učionici.

– Pored toga, akcenat je na treninzima u teretani 3 puta nedeljno. Odmah nakon novogodišnjih praznika smo uveli i kondicione treninge, čime su igrači dobili svakodnevne trenažne aktivnosti – objasnio je Aleksandar Jocić, predsednik Imperatora.

Nekoliko veterana je otišlo u zasluženu penziju. Iako je bio najavljen odlazak raningbeka Mirze Paravlića, bio je na korak od Jagodina Celtsa, on će karijeru koji će karijeru ipak nastaviti u ekipi sa “južne pruge”. Takođe, u timu je ostao i Marko Čolović, koji je takođe bio na pragu Celtsa.

Povezana vest:  ŠAH VESTI, Damljanović sam u vođstvu

– Nedavno smo se dogovorili da ipak ostane sa nama. Na poziciji raningbeka imamo još Ognjena Ilića, koji je svojim igrama u juniorskoj reprezentaciji Srbije pokazao da je sigurno jedan od najboljih i najprespektivnijih igrača na toj poziciji u zemlji. Pored njih dvojice, istakao bih još i Aleksandra Spasića (WR), Milana Lazića (WR, CB, QB), koji će biti nosioci igre Imperatora u narednim sezonama. Nažalost, tokom priprema se povredio Predrag Mladenović, od koga smo dosta očekivali na poziciji lajnbekera – objašnjava Jocić

Imperatori su rešili i pitanje novog stručnog štaba, koji će predvoditi ekipu u južnoj diviziji Superlige Srbije.

Povezana vest:  EKSPO ZIM, Matejina zimska čarolija

– Nismo imali dilemu prilikom odabira glavnog trenera, jer je Žarko Simić jedan od boljih stručnjaka američkog fudbala kod nas. Njemu asistiraju Đorđe Malenović kao defanzivni koordinator i kondicioni trener, Nebojša Milosavljević kao ofanzivni koordinator i Dušan Berić (DE), kao koordinator specijalnog tima. U teretani sa igračima rade prof. Nikola Šilj i Vladimir Jocić.

U septembru 2010. godine je održana izborna skupština kluba, gde je jednoglasno izabrano novo rukovodstvo: predsednik Aleksandar Jocić i članovi Upravnog odbora Aleksandar Ilić (S) (zamenik predsednika), Milan Nikolić, Marko Nikodijevič i Marko Miletić.

– Novo rukovodstvo je sebi postavilo ciljeve da podigne nivo organizacije kluba, aktivno radi na popularizaciji i afirmaciji ovog sporta u regionu, ali i da svojim učešćem podigne kvalitet takmičenja i dovede Niš na mesto koje mu pripada na mapi američkog fudbala u Srbiji.

Povezana vest:  ALPSKO SKIJANJE, Iznenađujuća pobeda Vilete u Biver Kriku

Imperatori su iskoristili priliku da se zahvale na izuzetnoj saradnji fudbalskom klubu Donja Vrežina 2009, koji im  je omogućio da svoje treninge vikendom održavaju na njihovim terenima, dok je u toku rekonstrukcija podloge i adaptacija terena koji će u budućnosti koristiti samo Imperatori za svoje potrebe.

– Pored toga bih se zahvalio i Niškom kulturnom centru, koji nam je ustupio svoje prostorije za potrebe održavanja teorijsko-taktičke nastave i Fitnes klubu Olimp, koji nam je maksimalno izašao u susret kada su treninzi u teretani u pitanju. Svi oni su time uzeli učešće u afirmaciji i razvoju američkog fudbala – zaključio je Jocić.