danilo_nikolic

MAČEVANJE
Danilo Nikolić pobedio na „Trofeju Beograda“
 
Srpski mačevalac Danilo Nikolić pobedio je  satelit turniru za rang listu FIE  „Trifej Beograda“ u disciplini mač  na planšama postavljenim u sali na Banjici. U finalu, Danilo Nikolić – Solt Sera (Mađarska) 15:13!
Dve bronze pripale su Žoau Kordeiru i Pedru Aredu (obojica Portugalija). U polufinalu, Danilo Nikolić, reprezentativac beogradskog kluba Silni, savladao je sa 15:12 Aredu, dok je Sera bio bolji od Kordeira 15:12.
Danilo Nikolić je grupu završio bez poraza i prošao među 32 učesnika, kao i Ivan Bundalo koji je, takođe bez poraza, bio broj jedan posle kvalifikacija. U 32 plasirali su se i  Luka Nikolić i Miloš Milić. Borbu za ulazak u 16 pršao je samo Milić pobedivši Italijana Bibija sa 15:10, da bi za plasman među osam poražen od  Sera (Mađarska) sa 15:11.
Bundalo je u borbi za 16 eliminisan  od Brazilca Azeveda (15:11),  a L. Nikolića  je pobedio Kramer (Brazil) sa 15:10. Na kraju Miloš Milić je  15, Bundalo 17. a L. Nikolić 26.
U ženskoj konkurenciji, ni jedna srpska predstavnica nije prošla među osam. Pobedila je Rumunka Marija Udrea savladavši u finalu Katu Mihalj (Mađarska) sa 15:7. Dve bronze osvojile su Avita Marinik (Izrael) koja je u polufinalu izgubila od Mihalj sa 15:12 i Kaitlin Čang (Velika Britanija) koju je savladala u borbi za finale Udrea sa 15:10.
Romana Caran, mačevalka zrenjaninskog Omladinca zauzela je ukupn 12. mesto. U borbi za ulazak u osam, izgubila je  Mađljrice Mihalj sa 15:14. Na 14. mesto plasirala se Ana Sel koju je u osmini finala pobedila Ana London (Izrael) sa 15:8. Aleksandra Jevremović je završila na 15. mestu. U meču za plasman  među osam izgubila je od Udree (Rumunija) sa 15:13.  Zorana Jovanović se plasirala na 16. mesto a zaustavila je  u osmini finala Čangova (Velika Britanija) sa 15:3. Smiljka Rodić je zauzela 19. mesto i ispala je u duelu za prolaz među 16. od Jevremevićeve  sa 15:10.  Katarina Drašković je bila na kraju 27. Izgubila je meč za plasman među 16 od Udree (Ruminija) 15:4.
Maksikanka Aleksandra Avena doputovala je u Beograd dan uoči turnira ali joj se izgubio prtljag. Dobila je opremu od kluba Crvene zvezde  (komletnu, od patika do mača) i dobro je „radila“ plasiravši se na kraju na 22. mesto.
Učestvovali je 57 mačevaoca i 43 mačevalke iz 24 zemlje: Belorusije, Kirgistana, Izraela,  Bugarske, Portugalije,  Rumunije, Slovenije, Grčke, Slovačke, Italije, Švajcarske, Rusije, Hrvatske, Španije, Mađarske, Poljske, Velike Britanije, Brazila, Nemačke, Danske, Novog Zelanda, Makedonije, Meksika i Srbije. Organizatori su bili Mačevalački savez Srbije i Mačevalački savez Beograda uz podršku društveno sportskih organizacija republike i grada Beograda.
Povezana vest:  SKVOŠ, Juniori uspešno počeli sezonu regionalne lige