ice_hockey
HOKEJ NA LEDU
Pobede Crvene zvezde i Viteza
 
 
U petak i subotu igrani su mečevi petog kola Prvenstva Srbije u hokeju na ledu u kojima su pobede zabeležile ekipe Viteza i Crvene zvezde.
Hokejaši Viteza savladali su ekipu Beograda rezultatom 4:1 (0:0, 3:0, 1:1) u subotnjem meču odigranom u ledenoj hali „Pionir“.
Posle mirne prve deonice bez golova, ‘vitezovi’ su drugih dvadeset minuta odigrali znatno bolje i sa tri pogotka praktično rešili pitanje pobednika. U poslednjem delu, gosti sa Novog Beograda dolaze i do 4:0, da bi domaćin do prvog pogotka stigao tek u 47. minutu. Pritiskom u završnici meča mladi hokejaši Beograda pokušali su da ublaže poraz i učine završnicu zanimljivom, ali bezuspešno, pa je do kraja ostalo 4:1.
Najbolji akter meča bio je bek ‘vitezova’ Uroš Aleksić koji je učestvovao kod sva četiri pogotka gostiju (jedan gol i tri asistencije). Po jedan gol postigli su Janković, Raković i Ignjatović. Jedini strelac za ekipu Beograda bio je Lazar Novaković.
Ekipa Viteza je ovom pobedom zabeležila drugu pobedu iz tri odigrane utakmice, dok je Beograd u svom trećem meču upisao drugi poraz.
Dan ranije hokejaši Crvene zvezde savladali su u gostima Spartak rezultatom 6:5 (3:2, 2:3, 1:0) u utakmici odigranoj na gradskom klizalištu u Subotici.
Crvenu zvezdu je do prve pobede u prvenstvu vodio Brkušanin koji je postigao dva gola, dok su se po jednom u strelce upisali Papić, Korać, Novaković i Sibinović. Dvostruki strelci za ekipu Spartaka bili su Peter i Bursać, dok je jednom strelac bio i Fehervari.
Zvezda je dva puta imala prednost od dva pogotka (3:1 i 4:2), ali su domaći u drugom delu stigli do preokreta. Na poslednji odmor se ipak otišlo nerešenim rezultatom (5:5), da bi Brkušanin osam minuta pre kraja postavio konačan rezultat.
‘Crveno-beli’ su posle tri startna poraza zabeležili prve bodove u šampionatu, dok je Subotičanima ovo bio prvi meč u sezoni.
Treći meč petog kola između Partizana i NS Starsa je odložen.
U narednoj rundi koja je na programu 14. decembra sastaju se: Vitez – Partizan, Beograd – Crvena zvezda i Spartak – NS Stars.
 
 
Povezana vest:  BEJZBOL, Nastavak Pony lige