Hannes_Reichelt
ALPSKO SKIJANJE
Rajhelt i Pariz podelili pobedu u Bormiju
 
Austrijski skijaš Hanes Rajhelt i Italijan Dominik Pariz pobedili su danas na četvrtom spustu sezone u Svetkom kupu u Bormiju. 
Rajhelt i Pariz su trku završili u identičnom vremenu od jednog minuta, 58 sekundi i 62 stotinke.
Na trećem mestu završio je, trenutno vodeći u generalnom plasmanu, Aksel Lund Svindal iz Norveške sa jednom stotinkom zaostatka.
Tokom trke u Bormiju viđen je veliki broj padova, ali su se Pariz I Rajhelt najbolje snašli na veoma zahtevnom i neizvesnom spustu.
Pariz je u gornjem delu staze imao prednost u odnosu na Austrijanca, ali je Rajhelt najbolje odvezao u donjem delu i tako završio u istom vremenu kao i Italijan.
Na četvrtom mestu je bio Austrijanac Klaus Krel koji je zaostajao svega dve stotinke, dok je peto mesto zauzeo Francuz Žoan Kleri, koji je bio 32 stotinke iza.
U generalnom plasmanu na prvom mestu je Svindal koji ima 674 boda, dok je na drugom Austrijanac Marsel Hiršer sa 560, a na trećem mestu je Ted Ligeti iz SAD sa 23 boda mane od Hiršera.
U poretku spusta na prvom mestu je takođe Norvežanin Svindal sa 285 bodova, a prati ga Pariz sa 193, dok je Krel na trećem mestu sa 141 poenom.
Svetski kup nastaviće se paralel slalomom, koji se prvi put održava u konkurenciji skijaša, u Olimpijskom parku u Minhenu 1. januara 2013. godine.
Povezana vest:  Kanada otvorila telefonsku liniju za borbu protiv dopinga