Ted Ligety
ALPSKO SKIJANJE
Ligeti: Ovo je najvažniji deo sezone
 
Američki skijaš Ted Ligeti ocenio je danas da naredna dva vikenda Svetskog kupa vidi kao ključne u trci za veliki Kristalni globus. 
Ligeti trenutno zauzima treće mesto u generalnom plasmanu sa 676 bodova, tačnije 179 manje od vodećeg Marsela Hiršera iz Austrije I 53 boda zaostatka za Akselom Lundom Svindalom iz Norveške.
Svetski kup će se ovog vikenda voziti u Vengenu, a održaće se trke u super kombinaciji, spustu i slalomu, dok će se naredne nedelje voziti u četiri discipline u austrijskom Kitcbilu.
-Ovo je veoma važan mesec i može da odluči moje šanse u nastavku sezone. Ovo je vreme kada se dobija ili gubi nalet za ostatak takmičenja – ocenio je Ligeti.
Olimpijski šampion u kombinaciji iz 2006. godine rekao je da mu treba „mnogo više značajnih rezultata“ kako bi imao šanse za osvajanje Kristalnog globusa u generalnom plasmanu.
-Ja ne mogu sa 500 do 600 bodova iz veleslaloma i 200 iz super veleslaloma da kažem da imam šanse u borbi za titulu – kazao je Ligeti.
On je ocenio da na trkama u Vengenu ima veliku šansu da trijumfuje, kao i da bi sa dve dobre vožnje u slalomu u nedelju sigurno bio blizu pobedničkog postolja.
Ligeti u poretku slalomaša zauzima 12. mesto sa svega 110 bodova, 410 manje od Hiršera.

 

Povezana vest:  Ekonomidis predvodi Zvezdu: NRL iskustvo u završnici istorijske sezone