AUS-SRB
HOKEJ NA LEDU
SP U20, IV kolo: Treći poraz Srbije, Estonija i Koreja sutra za zlato
 
 
Reprezentacija Srbije u hokeju na ledu poražena je od Australije rezultatom 3:1 (0:0,2:0,1:1),
u četvrtom kolu Svetskog prvenstva za igrače do 20 godina, divizije II, grupe B.
Naši hokejaši imali su priliku da se pobedom protiv ‘kengura’ najozbiljnije uključe u borbu za bronzanu medalju, ali su gosti iz daleke Australije večeras bili značajno bolji rival, pa je pobeda ostala nedostižna.
Golove za pobednički tim postigli su Daniel Salinski, Met Stringer i Mič Hamfris, dok je jedini pogodak za našu selekciju postigao Uglješa Novaković.
Osokoljeni pobedom nad Belgijom i nošeni odličnom podrškom sa tribina krenuli su naši momci po nova tri boda, u prvom periodu su imali 11 šuteva na gol naspram samo tri Australije, ali su mreže mirovale.
Nastavak donosi nešto drugačiju sliku, posebno nakon vođstva gostiju u 26. minutu, kada je Salinski savladao Fehera. Osam minuta kasnije gosti dolaze i do drugog gola, a strelac je bio Stringer. Rezultatski zaostatak doneo je veoma nervoznu igru našeg tima u nastavku, što zbog sudijskih odluka i isključenja, što zbog slabe igre u napadu.
‘Orlovi’ se nisu predali, nastavili su sa napadima i u trećem delu, ali je na golu protivnika bio sjajni Frejzer Karson koji je zabeležio čak 33 odbrane. Ipak, pet minuta pre kraja mladi srpski tim stiže do gola, pogotkom Uglješe Novakovića u dvostrukom ‘pauer pleju’. Pružili su naši hokejaši maksimum do kraja kako bi stigli do izjednačenja, u poslednjem minutu i Feher je povučen sa leda, ali su praznu mrežu Srbije iskoristili gosti i uspeli da stignu do pogotka za konačnih 3:1.
U uvodnim mečevima četvrtog kola Estonija je još jednom bila neumoljiva, ovoga puta protiv Belgije, rezultatom 25:2. Nadu da mogu u viši rang takmičenja zadržali su i Korejci koji su savladali Islanđane rezultatom 5:1.
Srbija je današnjim porazom značajno umanjila šanse za bronzanu medalju, jer sada ne zavisi sve od našeg tima, pa je tom cilju znatno bliži Island sa kojim se naša selekcija sastaje u poslednjem kolu (petak, 20 časova). Ipak, ukoliko Belgija u meču za opstanak savlada Australiju, naši bi pobedom protiv Islanda stigli do odličja.
Šampionat se završava u petak, 18. januara. Reprezentacija Srbije od 20 časova igra protiv Islanda, a posle tog meča uslediće ceremonija svečanog zatvaranja šampionata.
U dnevnim mečevima, Koreja i Estonija će odlučiti pobednika turnira (13 časova), dok se od 16.30 časova sastaju Belgija i Australija.
 
Rezultati četvrtog kola:
Belgija Estonija 2:25 (0:4,1:10,1:11)
Island – Koreja 1:5 (1:2,0:2,0:1)
Australija – SRBIJA 3:1 (0:0,2:0,1:1)
 
Tabela:
Estonija           12
Koreja 12
Island  6
Australija         3
Srbija   3
Belgija 0
 
Raspored mečeva poslednjeg kola (petak, 18. januar):
13:00   Koreja Estonija
16:30   Belgija – Australija
20:00   SRBIJA – Island
 
 
Povezana vest:  Udovičić: Pratiću kako savezi primenjuju zakon