Hokej 042

HOKEJ NA LEDU

Balkanski hokejaški razvojni kamp 2013 u Izmitu

 

Međunarodna hokejaška federacija (IIHF) saopštila je da će od 30. januara do 3. februara 2013. godine u turskom Izmitu biti održan Balkanski hokejaški razvojni kamp. Razvojni kamp je prvi ove vrste koji će biti organizovan u Turskoj i u njegovom radu učestvovaće devet nacija iz balkanskog regiona jugoistočne Evrope. Programu prošlogodišnjeg kampa, koji je organizovan u Bledu (Slovenija), prisustvovala su 72 učesnika, među kojima su bili mladi igrači, treneri i sudije.

Povezana vest:  KUGLANJE, Beograd blistao u Kljajićevu, Sremice bolje od Džambo investa

Balkansku razvojnu grupu sačinjavaju devet nacija – Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Makedonija, Grčka, Rumunija, Srbija, Slovenija i Turska – i njen nastanak iniciran je planom navedenih zemalja o bliskoj saradnji na promovisanju hokeja na ledu u regionu Balkana. Kao domaćin Razvojnog kampa 2013. godine Turska je uputila poziv svim svojim klubovima da pošalju po jednog trenera i jednog igrača da pomognu programe kampa.

Povezana vest:  KUGLANJE, Dvojac daleko ispred svih

U radu kampa učestvovaće i Kevin Meklaflin (Kevin McLaughlin), direktor razvoja hokeja na ledu Američkog hokeja (USA hockey), koji uz 14 godina aktivnog rada za USA Hockey, poseduje više od 40 godina iskustva kao igrač, trener i administrativni radnik u hokeju.