ns sport u skole

Akcija „Sport u škole“ počela u Futogu

Akcija Saveza za školski sport i olimpijsko vaspitanje i Ministarstva omladine i sporta Srbije „Sport u škole“ počela je javnim časom u Osnovnoj školi „Miroslav Antić“ u Futogu pored Novog Sada.
Čas je otvrila Alisa Marić, ministar omladine i sporta Srbije.
-Draga deco ovaj program namenjen je vama. Kroz sport ćete najbolje naučiti šta su fer-plej, tolerancija i poštovanje protivnika. Veoma je važno za vaše zdravlje i razvoj da vam sport uvek bude dostupan i da postanete dobri ljudi- naglasila je Alisa Marić.
Istakla da je prioritet Ministarstva omladine i sporta uvođenje besplatnog sporta u škole, i da program „Sport u škole“, namenjen učenicima od prvog do četvrtog razreda, ne opterećuje budžet roditelja.
Predsednik Saveza za školski sport i olimpijsko vaspitanje, proslavljeni odbojkaš Željko Tanasković izrazio je zadovoljstvo zbog velikog odziva škola širom Srbije da učestvuju u programu koji omogućava deci da kroz igru i zabavu shvate da je bavljenje sportom bitno za negovanje zdravih stilova života i brige o zdravlju.
Svaka škola uključena u ovaj projekat dobiće rekvizite za vežbanje, koje će se prvenstveno odvijati kroz igru, uz stručni nadzor profesora, a cilj akcije je da se u celoj Srbiji formira 500 odeljenja sa po 30 učenika.
Delegacija Ministarstva omladine i sporta u kojoj je bio i državni sekretar za sport Predrag Peruničić i specijalni savetnik za školski sport Igor Marinković, prisustvovala je sednici Nastavnog veća Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja u Novom Sadu, a u okviru posete vojvođanskoj prestonici predstavnike ministarstva primio je gradonačelnik Miloš Vučević.
On je istakao da grad podržava slične projekte koji u prvi plan stavljaju školski sport i decu koja će znati da cene uložen trud. Vukčević je dodao i da se projekat sport u škole uspešno sprovodi i u novosadskoj OŠ „Đorđe Natošević“.
Program „Sport u škole“ organizuje Savez za školski sport i olimpijsko vaspitanje Srbije pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Povezana vest:  STRELJAŠTVO, Određena reprezentacija Srbije za Evropsko prvenstvo u Bakuu