Nevena Ignjatovic

Ignjatović: Trke u Šladmingu najvažnije u karijeri

Najbolja srpska skijašica Nevena Ignjatović rekla je danas da su predstojeće dve trke na Svetskom prvenstvu u austrijskom Šladmingu najvažnije u njenoj karijeri.
Ignjatovićeva će sutra u 10 sati startovati u veleslalomu, dok je u subotu ocekuje takmičenje u slalomu.
-Pred početak sezone rekla sam da želim da najbolje skijam u Šladmingu i sigurno je da ću dati sve od sebe. Ne bih da predviđam rezultat, ali volela bih da dobro odskijam i boriću se za to. Ako u prvoj vožnji uđete medu 30 najboljih, drugu startujete među prvima, po glatkoj stazi i imate šansu da popravite svoj plasma – rekla je Ignjatovićeva.
Ona je dodala da je takmičenje u Sladmingu, na neki način, generalna provera pred Zimske olimpijske igre u Sočiju 2014. godine.
-Do Sočija me očekuje još mnogo toga, ali može da se kaže da je ovo Svetsko prvenstvo slično Olimpijskim igrama. Želim da napredujem iz trke u trku, sve do Sočija. Do tada ću imati još puno trka i kvalitetnih treninga, a kraj ove sezone i gotovo cela sledeća biće neka vrsta provere i pripreme – naglasila je ona.
Od početka sezone Ignjatovićeva je učestvovala na velikom broju trka, posebno u Evropa kupu.
-U slalomu sam bila konstantna u Evropa kupu i skoro na svim trkama sam bila među osvajačicama bodova, a najbolja pozicija mi je bila 18. S obzirom da sam na mnogim trkama imala veoma dobre druge vožnje, mogla sam i do boljih plasmana. Ipak, zadovoljna sam, mislim da mogu da budem još bolja – zaključila je Ignjatovićeva.

Povezana vest:  ZOI VANKUVER, PRVO ZLATO ZA RUSIJU U NORDIJSKOM TRČANJU