NOVI SAD INDOOR BASEBALL 2013 1

NOVI SAD INDOOR BASEBALL 2013
Pehar ne menja vlasnika

Završen je sedmi po redu „NOVI SAD INDOOR BASEBALL“, a novi-stari šampion je ekipa Zajčka iz Ljubljane koja je u finalu pobedila Tigerse iz Debrecina.
Prvog dana turnira odigrano je dvanaest utakmica, u kojima su timovi odigrali svoje mečeve u grupama.
Zajčki su u grupi A bez većih problema sa tri pobede stigli do prvog mesta ispred Tigersa, Novog Sada i Subotice, dok je Beograd’96 takođe sa tri pobede bio ispred Bečkereka, Vindije i Dolphinsa.
Otvaranje je usledilo na pola takmičenja, a turnir su pred velikim brojem gledalaca ceremonijalnim bacanjem otvorili Victoria Nibarger (ekonomski savetnik Ambasade SAD Srbija) i Predrag Svilar (član gradskog veća za sport Novog Sada). Na otvaranju su prisustvovali Miodrag Perišić i (savez „Sport za sve“ Vojvodine) i Vlada Krstivojević (predsednik Bejzbol saveza Srbije).
U revijalnoj utakmici, novinari, donatori i roditelji imali su prilku da odigraju utakmicu protiv najmlađih igrača na turniru.
Drugog dana počelo se sa utakmicama za razigravanje od 5-8 mesta, a nakon tih utakmica odigrana su dva polufinalna meča.
Zrenjaninci nisu uspeli da se domognu finala, ali su pružili dobra otpor ekipi iz Ljubljane koja je sa pobedom od 6-2 ušla u finale.
Mađari su bili prejaki za Beograd’96, a na krajuje bilo 10-1 za Tigrove.
U utakmici za sedmo mesto Subotica je pobedila Delfine, dok je Vindija ponovo izgubila od Novog Sada rezultatom 2-3 u borbi za peto mesto.
Bečkerek se osvetio Beogradu za poraz u grupi, jer su u utakmici za treće mesto pobedili sa 8-4.
Finalna utakmica bile je puna uzbuđenja, a poveli su Tigrovi sa 3-0 da bi Zajčki izjednačili u trećoj izmeni.U poslednjoj izmeni Mađari vode 7-3 i činilo se da će osvojiti turnir, ali Zajčki odličnim udaranjem osvajaju pet poena i sa 8-7 uspevaju da odbrane prošlogodišnji naslov.
Za najboljeg igrača turnira proglašen je Žiga Verbeg (Zajčki Ljubljjana), za najboljeg udarča Danijel Barni (Bečkerek Zrenjanin),najbolji odbrambeni igrač je Balaško Akoš (tigers Debrecin) i najbolji novajlija (Beograd’96).Pehare je predao gospodin Slavko Perković iz Saveza „Sporta za sve“ Vojvodine, a turnir su pomogli Gradska uprava za sport i omladinu Novog Sada, Ambasada SAD Srbija, Savez „Sport za sve“ Vojvodine, Ministarstvo za sport i omladinu Srbije i mnogi sponzori.

Povezana vest:  Zorana i Damir vicešampioni Starog kontinenta!