Loitzl Fettner Morgenstern Schlierenzauer

SKI SKOKOVI

Austrijanci peti put zaredom svetski prvaci u ski-skokovima

 

Skijaši-skakači reprezentacije Austrije odbranili su naslov svetskih prvaka u italijanskom Val di Fiemmeu.

Iako su u poslednju seriju ušli s drugog mesta, iza Norvežana, Austrijanci su u sastavu Wolfgang Loitzl, Manuel Fettner, Thomas Morgenstern i Gregor Schlierenzauer odbranili naslov najbolje skakačke ekipe sveta po peti put zaredom!

Povezana vest:  Ministarka omladine i sporta Alisa Marić na dodeli Majskih nagrada

Naime, reprezentacija Austrije (muška) nije poražena ni na Svetskom prvenstvu, kao ni na Zimskim olimpijskim igrama od 2005. godine.

Pobedonosni skok izveo je najbolji skakač današnjice Schlierenzauer, koji je preleteo 129 metara uz besprekornu tehniku. Ali, verovatno je junak reprezentacije bio Fettner, kojem je pri drugom skoku otpala desna skija, ali je svejedno dovršio doskok na levoj. Da je pao, Austrijanci bi se i pre poslednjeg skoka oprostili od odbrane naslova.

Povezana vest:  Organizatori započeli proces prodaje karata za OI

Drugo mestom zauzela je Nemačka, dok je bronzu uzela Poljska, kojoj je to prva medalja u ekipnom delu takmičenja. Norvežani su na kraju osvojili četvrto mesto, iako su jedno vreme bili prvi. Ali, žiri je Andersu Bardalu dodelio krivu ocenu, pa je nakon ispravka Norveška skliznula na četvrto mesto.

 

Svetsko prvenstvo u ski-skokovima, velika skakaonica,ekipno:

Povezana vest:  ALPSKO SKIJANJE, Trener americkog ski tima se nada povratku Vonove u decembru

1. Austrija 1135.9 bodova

2. Nemačka 1121.8

3. Poljska 1121.0

4. Norveška 1117.3