aleksandar boricic kzn 1
Boričić: Zvezda je počela da diže glavu
 
Predsednik Upravnog odbora Sportskog društva Crvena zvezda Aleksandar Boričić na današnjoj proslavi 68. rođendana crveno-belih rekao je da zvezdaši ovog 4. marta mogu da budu mnogo radosniji nego prethodnog.
-Od prošlog 4. marta do ovog situacija se nije mnogo promenila, i dalje je teška u svim klubovima, ali mislim da svi zvezdaši danas mogu da budu radosniji, jer je Zvezda generalno počela da diže glavu. Nastavljamo da postižemo sjajne rezultate sa mlađim selekcijama, ali i mnogi naši klubovi počeli su da postižu rezlutate i u seniorskoj konkurenciji – rekao je Boričić.
On je naglasio da je u današnje vreme veoma teško „proizvesti nove talente“, ali i još teže zadržati u klubu.
-Nije kao nekada kada smo stvarali slavne asove, koji su ostajali u klubu i tako postajali simbol Crvene zvezde. Nadamo se da je ova godina početak povratka mnogih kluobova na staze uspeha, pa i onih kojima je sada najteže. Takođe, voleo bih da u budućnosti klubovi iz Zvezdine porodice budu još bliži i tako što više pomognemo jedni drugima. Imamo čime da se podičimo, naši sportisti predstavljali su Srbiju na svim kontinentima i samo da nastavimo tako i uz mnogo zdravlja idemo u budućnost – zaključio je Boričić.
Crvena zvezda je na današnjoj proslavi 68. rođendana crveno-belih proglasila reprezentativku Srbije u streljaštvu Zoranu Arunović, kik-boksera Dragana Jovanovića i muški odbojkaši klub za najbolje u 2012. godini.
Arunovićevoj je ovo treći put zaredom da osvaja priznanje za najbolju sportistkinju crveno-belih.
Za najboljeg trenera izabran je šef stručnog štaba ženskog odbojkaškog kluba Ratko Pavličević.
Specijalna priznanja dodeljena su treneru vaterpolista Dejanu Saviću i treneru tenisera Marku Saviću, nagradu za životno delo dobili su Olga Acić iz atletskog kluba i Zoran Vidaković, koji je 50 godina neprekidno uz veslački i plivački klub crveno-belih.
Najbolji u konkurenciji juniora su Mina Popović (odbojka), Igor Kovačić (kuglanje) i mačevalački klub.
U kadetskoj konkurenciji laureati su Aleksandra Crvendakić (košarka), Strahinja Bunčić (džudo) i fudbalski klub, a kod pionira Jovana Vuković (tenis), Velibor Perić (karate) i košarkaški klub.
Crvena zvezda najbolje sportiste proglašava od 1965. godine, kada su u prvom izboru najbolji bili Vladimir Cvetković i Vera Jeftimijades.
Povezana vest:  Svetsko prvenstvo u Sulu: Srpske juniorke šeste iz tri stava