robert kubica monte karlo portret 2010

Kubica učestvuje u šampionatu relija WRC2 

Bivši vozač Formule jedan Robert Kubica takmičiće se ove godine u evropskom i svetskom reli šampionatu WRC2, vozeći za Sitroen. Nakon učešća u brojnim reli trkama, Poljak će se takmičiti u evropskom i svetskom reli šampionatu u Sitroenu DS3, obajvljeno je danas na sajtu francuske ekipe. 
U WRC2 takmiče se gotovo nemodifikovana, fabrička vozila s pogonom na sva četiri točka i turbo-motorom. Pre no što počne program WRC2 relijem u Portugaliji 11-14. aprila, Kubica će 21-23. marta na nastupiti na reliju na Kanarskim ostrvima, u sklopu evropskog reli šampionata. 
-Uporedio sam razlike, pre no što sam se odlučio za taj program. Kontaktirao sam Sitroen i svi smo zadovoljni što ćemo sarađivati. Srećan sam što mogu da se vratim vrhunskim trkama – rekao je Kubica.
-Jedva čekam da počnu trke, ali nemam neki poseban cilj. Još moram mnogo toga da naučim o reliju i da napredujem – dodao je Kubica. 
On se obavezao da će učestvovati na sedam trka iz kalendara WRC2. Kubica se pre dve godine teško povredio na reliju u Andori, kada je pretpreo ozbiljne povrede desne ruke, šake i noge. Tada mu je šaka bila zgnječena u udesu i postojao je rizik od amputacije. 

Povezana vest:  FORMULA 1, Hamiltonu četvrta uzastopna pol pozicija