vip-skijanje1

ALPSKO SKIJANJE

Porodica Nika Zoričića razmišlja o pravnim koracima

Advokati kanadskog skijaša Nika Zoričića razmišljaju o pravnim koracim nakon što su istražitelji u Švajcarskoj zaključili da je njegova pogibija tokom prošlogodišnjeg Svetskog kupa bila nesreća.
Pravna kompanija Denson Reht iz Toronta objavila je danas da su švajcarske vlasti donele „neprihvatljive i uvredljive“ zaključke u policijskoj istrazi o pogibiji iz marta 2012. godine.
Zoričićeva porodica objavila je da se Međunarodna skijaška federacija (FIS) i kanadski tim nisu dogovorili o daljoj istrazi.
Zoričić je rođen u Sarajevu, ali je sa pet godina, 1988, sa porodicom emigrirao u Toronto.
-Sada na raspolaganju ponovo imamo sve pravne mogućnosti. Porodica Zoričić tražila je nezavisnu i otvorenu istragu. U zamenu će povući bilo kakve pravne mogućnosti – neće tražiti odštetu, neće tužiti ili tražiti odgovornost, samo želi istinu – navodi se u saopštenju pravne firme.
Zoričić je tokom skijaškog krosa pretrpeo fatalne povrede glave, na koju je pao tokom poslednjeg skoka, blizu ciljne linije u Grindevaldu. Imao je 29 godina. Nakon što se dočekao na sigurnosne mreže, odgurnut je nazad preko snežnog nasipa.
Švajcarska istraga zaključila je da je njegova smrt „tragičan slučaj sportske nesreće“.
Policija u kantonu Bern odbila je da komentariše istragu, a izveštaj nije zvanično objavljen. FIS je slučaj opisao kao „užasnu, tragičnu nesreću“, a reprezentacija Kanade kao „bizarnu nesreću“. FIS je ove sezone uveo strože mere bezbednosti u krosu i objavio je detaljnija uputstva onima koji prave staze.

Povezana vest:  ALPSKO SKIJANJE, U Sarajevu otvoreno Svetsko vojno prvenstvo u skijanju