RADNI PLAKATRETRO CHIC OSMOMARTOVSKI MODNI BAZAR @ Galerija Eurocentar, 7-9.3.2013.

Udruženje „Retro Chic“ poziva sve da posetite našu, sedmu po redu, modnu i umetničku manifestaciju – Retro Chic OSMOMARTOVSKI MODNI BAZAR koja će se održati u Beogradu, u Galeriji Eurocentar, ul. Makedonska 30 / Dečanska 5 (u pasažu) od 7-9.3.2013.
Manifestacija je posvećena Osmom martu – prazniku žena i u ponudi unikatnih radova više dizajnera istaknuto mesto imaće originalni pokloni za dame.
Na bazaru će se predstaviti i mladi kreatori sa svojim prvim prolećnim kolekcijama kao uvod u sezonu koja nam predstoji.
Nezaobilazna na našim bazarima, i ovaj put, biće autentična vintage moda i umetnost reciklaže.
Na OSMOMARTOVSKOM BAZARU, naša posebna gošća, mlada dizajnerka Aleksandra Ranković, predstaviće svoje nove kreacije koje su, po svom stilu već dobro poznate u jednom specifičnom i značajnom delu beogradske modne i art scene.
„Središte njene poetike upućuje nas u jedan zanimljivi misaoni i osećajni svet koji funkcioniše u okviru postmodernističkih praksi i strategija, ali uvek sa prepoznatljivim individualnim/autorskim pečatom. Konkretno, Aleksandra Ranković, od kolekcije do kolekcije, unosi uvek nove sadržaje i detalje čime ne samo da obogaćuje svoju poetiku, nego inovativno i inteligentno pretvara svoje kreacije u one dragocene knjige koje se uvek iznova čitaju. Tako je njena matrica zapravo jedno ekstenzivno polje sa neograničenim izražajnim, vizuelnim i značenjskim mogućnostima. Svoj provereni koncept Aleksandra Ranković primenjuje i na novoj kolekciji detalja za 2013., a inovativnost se reflektuje kroz kombinaciju savremene tehnike digitalnog printa odabranih crteža svedski poznatih umetnika, čime svaki komad (šal, kapa, torba, rukavice) transponuje od odevnog predmeta ka umetničkom delu.“
Tokom sva tri dana bazara, za ugodnu atmosferu i muzički program, pobrinuće se DJ Lucky.

Povezana vest:  Beč - mere zaštite od korona virusa

Euro Centar je tržni centar smešten u strogom centru Beograda, nedaleko od Trga Republike, sa ulazom iz Makedonske i Dečanske ulice (iza Doma Omladine). U njemu se nalaze dizajnerski shop-ovi kao što su Identity, Belgrade Workshop, Galerija ID Esoteric Isidore Bjelice i Dragane Grnčarski, izložbeni salon Udruženja „Baština“, ugostiteljski objekti Coffe Dream, Moon Sushi bar i mnoge druge interesantne radnje i galerije.

Povezana vest:  Mastercard i Filmski festival u Veneciji ljubiteljima filma pružaju priliku da vide život iz drugačije perspektive

U prijatnom abijentu centra, u Galeriji Eurocentar na I spratu biće smešten i naš prodajni bazar koji će u tri dana ugostiti preko pedeset modnih dizajnera, primenjenih umetnika, rukotvorača, stilista, modnih frizera, make up artista i fotografa iz cele zemlje i regiona.
Bazar će biti otvoren svakodnevno u periodu od 12-20h.

RADNO VREME BAZARA:
ČETVRTAK, 7.3. 12-20:00 / 18:00 PROMOCIJA UNIKATNIH MODELA ALEKSANDRE RANKOVIĆ
PETAK, 8.3. 12-20:00
SUBOTA, 9.3. 12-20:00

Povezana vest:  Udruženim snagama za Oliverovu bolju budućnost

TEHNIČKA PODRŠKA:
DJ Lucky – muzički program
Vesna Stojković – Vesna Svesna – fotografija – http://vesnasvesna.deviantart.com/

Galerija EUROCENTAR
BEOGRAD – Makedonska 30 / Dečanska 5 (u pasažu)
info: +381 64 2084826