ice hockey

HOKEJ NA LEDU
Uspešna provera mladih hokejaša Srbije pred start SP

Mlada reprezentacija Srbije uzrasta do 18 godina u hokeju na ledu pobedila je selekciju Rumunije istog uzrasta rezultatom 4:2 (1:1, 2:1, 1:0) u pretposlednjoj proveri pred start Svetskog prvenstva divizije II, grupe B, koje u subotu, 9. marta počinje u Beogradu.
Golove za reprezentaciju Srbije postigli su Stefan Bošković, Milan Nikolić, Pavle Podunavac i Uglješa Novaković. Za goste iz Rumunije strelci su bili Anton Popa i Ištvan Gereb.
Naša reprezentacija pružila je solidnu partiju u duelu protiv ekipe koja je na listi Međunarodne hokejaške federacije plasirana iznad naše i koja se takmiči u rangu iznad selekcije Srbije (u grupi A), i tako najavili dobar rezultat na Svetskom prvenstvu.
Ovo je bila peta pobeda „orlova“ u nizu u pripremnom periodu. Nacionalna selekcija gostovala je prethodne sedmice u Mađarskoj i Austriji gde su zabeležili četiri trijumfa u isto toliko mečeva. U Mađarskoj je savladana reprezentacija ove zemlje za uzrast do 16 godina (6:4), a zatim dva puta i vršnjaci naših reprezentativaca, ekipa Dunafer Dab Docnara (10:2 i 7:4), dok je u Austriji nadigran tim hokejaške akademije LA Stars iz Sent Poltena rezultatom 5:2.
Poslednju proveru pred start Svetskog prvenstva naša reprezentacija će imati u četvrtak (15h, hala „Pionir“), takođe protiv selekcije Rumunije.
Svetsko prvenstvo u hokeju na ledu divizije II, grupa B, za igrače uzrasta do 18 godina održaće se od 9. do 15. marta 2013. godine u Beogradu, na klizalištu ledene dvorane „Pionir“. Pored naše selekcije na turniru će učestvovati i reprezentacije Australije, Belgije, Islanda, Holandije i Španije.

Povezana vest:  NHL, Anaheim slavio kod Dallasa, Calgary protiv Edmontona slavio na penale