fp nis 3
Knjiga „Medalje zauvek“ predstavljena na javnom času u Nišu u akciji „Fer – plej je pobeda“
 
Alisa Marić, ministar omladine i sporta održala je peti javni čas tolerancije i fer-pleja u u OŠ „Duško Radović“, u Nišu i predstavila drugo izdanje knjige „Medalje zauvek“.
Javnom času prisustvovali su i naši proslavljeni sportisti i sportski stručnjaci Aleksandar Šoštar, Đorđe Višacki, Dejan Tomašević, Radmila Marković, Dragan Jović, Lidija Mihailović, Jovan Avramović, Vladimir Popović, Borislava Perić, Svetlana Obućina, Zoran Jovanović, Eleonora Vild, Zoran Pančić, Dragan Slavković, Željko Trajković, Jovan Aćimović, Vladimir Vanja Grbić, Aranka Binder, Goran Grbović, Zoran Gajić, Vladimir Batez, Nenad Stekić, Dušan Osmanagić i Aleksandar Boričić čije su se sportske i životne prile našle u drugom tomu knjige „Medalje zauvek“. Najmlađoj publici poručili su koliko je fer-plej bitan i u sportu, ali i u svakodnevnom životu i da su zahvaljujući toleranciji na terenu i van njega ostali zapamćeni kao sportske legende.
Đaci su goste nagradili burnim aplauzima, a Alisa Marić je podsetila da je 2013. posvećena obeležavanju 1.700 godina Milanskog edikta, kao i da je sa ovih prostora potekao imperator Konstantin Veliki, čovek koji je širio ideju tolerancije.
mos nis
-Sa nama su danas naši poznati sportisti, šampioni, olimpijci, osvajači medalja i velika sportska imena koja su svoje uspešne karijere izgradili upravo poštujuću načela fer-pleja. Oni su najbolje godine svog života posvetili sportu, a sada će ličnim primerom preneti deci ideju ferpleja, tolerancije i poštovanja protivnika- rekla je Alisa Marić i istakla da se Ministarstvo omladine i sporta Srbije bori protiv nasilja u sportu kao i da je Niš pravo mesto da se baš odavde pošalje poruka tolerancije i fer-pleja.
Povodom obeležavanja godine tolerancije i ferpleja u sportu u Srbiji ministarka je direktoru škole Božidaru Stošiću uručila povelju „Ferplej je pobeda“ za prihvatanje, podršku i primenu principa ferpleja.
Alisa Marić, Predrag Peruničić, Aleksandar Boričić i Jovan Aćimović uručili su učenicima lopte sa potpisima svih prisustnih sportista. Vlasnik agencije Sportnetvork Radovan Maksimović i glavni i odgovorni urednik „Sportskog žurnala“ Predrag Sarić uručili su knjigu „Medalje zauvek“ učenici „Duško Radović“ Milici Jocić.
Druženju đaka i olimpijaca prisustvovali su i državni sekretar za sport Predrag Peruničić, pomoćnik ministra za sport Dragan Atanasov, specijalni savetnik za školski sport Igor Marinković, kao i sportisti i sportski radnici iz Niša. Gosti su posetili i gradsku kuću u kojoj ih je dočekao gradonačelnik Niša Zoran Perišić.
-Sa nama su danas veliki sportisti koji svojim primerom pokazuju da ljudi kroz sport postaju još bolji. Budite u godini tolerancije još bolji, poptujte fer – plej u sportu, budite uporni i postaćete istinski šampioni – poručio je Zoran Perišić..

Na inicijativu Ministarstva omladine i sporta 2013. proglašena je godinom tolerancije i ferpleja u sportu i u narednim mesecima“fer plej karavanobići će sve veće gradove u Srbiji.

Povezana vest:  NHL rezultati, ponedeljak 18. mart