sr  riblji paprikasKUGLANJE
Auuuu….4.017 čunjeva!!!

Šestorica srpskih seniora na pripremana u Banji Junaković za kuglaški Šamionat sveta u maju u Zalaegersegu u Mađarskoj, oborili su 4.017 čunjeva i ono „Auuu…“ iz naslova je – razumljivo!
I što jer još interesantnije, u dva kontrolna treninga prosek šest igrača bio je veći od 4.000 čunjeva (svetski rekord drži iz Detenhajma reprezentacaja Srbije od 3.969 čunjeva) – u prvom 3.995 u drugom 4.017 čunjeva!
Akteri ovih čuda „srpskih vanzemaljaca“, bili su na prvom treningu Simijonović 638, Jagličić 648, Zavarko 692, Kovačić 653, Sel 650, Ćalić 663, Ernješi 671, a na drugom Zavarko 719, Sel 651, Ostojić 668, Ćalić 657, Ernješi 664 i Kovačić 658. U reprezentaciji su Čongor Baranj, Miloš Simijonović, Daniel Tepša i Goran Ostojić (Beograd), Jovan Ćalić i Vilmoš Zavarko (Sport, Podbrezova), Robert Ernješi i Tibor Sel (Segedin), Uroš Jagličić (Metalac) i Igor Kovačić (Crvena zvezda).
Možda je razlog za ovaku dobru igru bio i interni okršaj „mladi“ protiv „malo starijih“. Ulog je bio riblji paprikaš koji je sjajno spremio domaćin kuglane Milan Štulić. Dostojanstveno su ga platili „malo stariji“ i u slast pojeli sa „mladima“. Zavarko je kapitulirao posle trećeg tanjira, a Tepša i Baranj, koji su malo zakasnili zbog smetova i zastoja na putu, dokusurili su ostatak iz kotlića…
– Ovo su rezultati „iz punog treninga“ jer smo u četiri dana održali šest treninga na ovoj sjajnoj kuglani i zahvaljujem se u ime svih reprezentativaca i članova stručnog štaba domaćinima u Banji Junaković na gostoprimstvu – kaže selektor seniora Miloš Ponjavić.- Naravno da ovi rezultati stvaraju dobru atmosferu i što je najvažnije i mladi Simijonović i Kovačić su se pokazali. Čeka nas težak posao na SP, imamo veliku obavezu da odbranimo titulu. U Zalaegerseg ću povesti devet igrača, spisak je još otvoren… Sel i Ernješi neće igrati protiv Rumunije, plan nam je pokvarilo nevreme u Mađarskoj jer je utakmica njihovog kluba Segedin pomerena za jedan dan i nisu mogli da odu i da se vrate.
U seniorskoj ženskoj reprezentaciji po izboru selektora Mirka Čukvasa su Jasmina Anđelković (Džambo invest, Novi Sad), Zorica Barać, Estela Gere, Nevenka Joković, Renata Vilov i Livia Santo (sve Pionir), Jelena Bogdanov (Srem, Ruma), Maja Đukić (Radnički, NS), Hermina Lukač (Jedinstvo, Novi Bečej) i Bojana Miletić (SPC Vovodina):
– Forma je odlična, posebno Livie Santo koja je trenutno najspremnija i mlade Maje Đukić. Obe su na pripremama postigle najbolje rezltate u karijeri. Od ovih deset igračica, osam će ići na SP, ako naravno ne bud nekih, ne daj Bože, povreda. Protiv Rumunije nam je važan test i očekujem dobar rezultat ekipe.
Vesna Boškov i Olivera Čikoš (Banat), Sanela Milosav (Kristal), Angela Žolnai i Vanja Tatalović (Cambo invest), Nataša Bogosavljev („T. Marković“, Kikinda), Kristina Ljubenković (Kolubara) i Sara Žurovski (Srem) su bile na pripremama u kadskoj selekciji koju vodi selektor Ljubomir Štetin.
– Osim Vanje Tatalović, koja je igrala pionirski Svetski kup, sve ostale debituju na velikim takmičenjima i sa te strane mi je, kao selektoru, najteže. Nemamo „zvezde“, ujednačen je kvalitet, ali nije ovo „zatvoren“ spisak. Vrata u reprezentaciji su otvorena svima koji to zasluže rezultatima, ponašanjem i odnosom prema obavezama kakave nameće status reprezentativke. Ove pripreme su mnogo koristile, pogotovo što su nam na kraju u goste došle uvek kvalitetne Rumunke.
Kadeti Alen Kujundžić (C. zvezda), Milorad Vojnović (Polet PB), Borislav Rogić (Partizan), Norbert Ernješi (Jedinstvo), Bojan Kličarić (Srem), David Lainščak (Radnički, Kikinda), Marko Antić (Sloven) i Nemanja Musulin (Apatin) vodio je na pripremama selektor Dragan Fatović:
– Forma je čak i bolja nego što bi u ovaj fazi rada bilo normalno – našalio se Fatović.- Na trening meču oborili su 2.532 čunja, Antić 674, Vojnović 632, Kličarić 614 i Musulin 612 što je izvanredan rezultat, obzirom da je ovo skoro potpuno nova selekcija, a Alen Kujundžić je i povređen. Biće još okupljanja do polaska na SP i čeka nas naporan rad. Branimo titulu iz Sarajeva 2011. a to je uvek teže nego osvajati.

Povezana vest:  SLOHOKEJ LIGA, Pobeda hokejaša Partizana na Bledu