FUDBALSKA-LOPTAOko 100 klubova i sportskih organizacija pred stečajem

 

Oko 100 sportskih klubova i saveza nalazi se na danas objavljenom spisku firmi u kojima će zbog dugotrajne blokade računa automatski biti pokrenut stečaj.

Većinu na spsku koji je objavila Narodna banka Srbije čine nižerazredni klubovi i granski savezi manje profitabilnih sportova, ali su tu i košarkaški klubovi Crvena zvezda i Vojvodina, kao i fudbalski prvoligaši Jagodina i Smederevo.

Na listi firmi za automatski stečaj su i vaterpolo i rukometni klub Crvena zvezda, rukometni, streljački i hokejaški klub Vojvodina, kao i kuglaški i šahovski klub Partizan.

Povezana vest:  GIMNASTIKA, Feng najbolji na razboju

Mesto na spisku zauzimaju i firme poput RK Partizan Promet, Partizan Šuting trejd i Partizan Auto trejd sa adresom u beogradskoj ulici Humska 1 gde je stadion fudbalskog kluba Partizan i prostorije većine sekcija tog sportskog društva.

Na spisku su i Crvena zvezda konzorcijum sa adresom Ljutice Bogdana 1, gde su i prostorije sportskog društva Crvena zvezda, kao i Bingo-Partizan-Crvena zvezda sa sedištem u Maglajskoj 34.

Povezana vest:  BELGRADE SPORT FEST od 15 do 19. juna na platou ispred Ušće Shopping Centra

Pred stečajem su, između ostalih i beogradski fudbalski klubovi Obilić, Hajduk, BASK, Zvezdara, košarkaške ekipe Beovuka i Lavova, rukometni klub Šamot iz Aranđelovca, Bokserski savez Jugoslavije, Bodi bilding savez Srbije i Crne Gore, Savez za školski sport Zrenjanin, Karate savez Beograda.

Samo u Boru pred stečajom su dva rukometna kluba, kao i fudbalski i šahovski tim.

Povezana vest:  KUGLANJE, Dve pobede reprezentacija Srbije protiv Rumunije

Ukupno 10.977 firmi, udruženja, zadruga i sportskih društava nalazi se na listi onih koji će biti ugašeni ukoliko u roku od 60 dana ne uplate predujam za pokretanje stečaja, podnesu plan reorganizacije ili bar na jedan dan odblokiraju račun.

Celokupan spisak može se videti na internet stranici www.nbs.rs. NBS će jednom mesečno objavljivati spisak preduzeća čiji su računi u blokadi duže od tri godine.