ice hockeyHOKEJ NA LEDU
Drugi pripremni meč za SP Divizije II Grupa A (Zagreb, 14-20. april): SRBIJA – HDK Maribor 5:6

Seniorska reprezentacija Srbije u hokeju na ledu poražena je od ekipe slovenačkog Maribora rezultatom 6:5 (4:3,2:1,0:1) u poslednjem pripremnom meču pred početak Svetskog prvenstva divizije II, grupe A, koje u nedelju počinje u Zagrebu.
Kao ni prethodnog dana protiv istog protivnika, naša selekcija nije pokazala igru za pamćenje, pa na Svetsko prvenstvo u Zagreb ne putuje u najboljem raspoloženju.
Po dva pogotka za reprezentaciju Srbije postigli su Nemanja Janković (jedan iz penala) i Marko Sretović (dve asistencije), dok se u strelce upisao i Marko Milovanović (2 as).
Otvorena igra obe ekipe donela je čak sedam pogodaka u prvoj deonici. Odbrana ‘orlova’ ponovo je pokazala određene slabosti, pa je naš tim na odmor otišao sa zaostatkom od jednog gola (3:4). I pored nešto bolje igre u nastavku (17-7 odnos udaraca u drugoj trećini) gosti iz Slovenije uvećavaju vođstvo na 6:4, koje su u poslenjoj deonici delimično sačuvali za konačnih 6:5.
Selekcija Srbije u Zagreb putuje u subotu, dok će prvi meč na Svetskom prvenstvu odigrati u nedelju, 14. aprila od 20.15 časova protiv selekcije Španije.
Svetsko prvenstvo za seniore u hokeju na ledu divizije II, grupa A igra se se od 14. do 20. aprila. Pored domaće selekcije i našeg nacionalnog tima na turniru u glavnom gradu Hrvatske učestvovaće i reprezentacije Australije, Belgije, Islanda i Španije.

Povezana vest:  STRELJAŠTVO, Dimitrije Grgić ponovo peti u Bakuu