beograd96 interliga 2010 1

Federacije bejzbola i softbola oformile Konfederaciju

Međunarodne federacije bejzbola I softbola oformile su danas Svetsku bejzbol i softbol konfederaciju (WBSC) sa ciljem da vrate te sportove na Olimpijske igre.
-Ovo je istorijski dan. Udruživanjem smo pokazali jedinstvo I odlučnost da se naši sportovi ponovo nađu u olimpijskom program – rekao je kopredsednik WBSC Rikardo Frakari.
WBSC se bori protiv sedam drugih sportova da se bejzbol i softbol vrate među olimpijske sportove počevši od Igara 2020. godine. Od Olimpijskih igara u Pekingu 2008. godine bejzbol i softbol nisu među olimpijskim sportovima.
Međunarodni olimpijski komitet (MOK) će u maju u Sankt Peterburgu izabrati jedan ili više sportova koji će ući u razmatranje, a konačnu odluku MOK će doneti na svojoj generalnoj skupštini u septembru.
-Želimo da svakom dečaku i svakoj devojčici na svetu pružimo šansu da igraju bejzbol i softbol i da ih kroz Olimpijske igre inspirišemo da se bave sportom“, rekao je kopredsednik WBSC Don Porter.
Porter je rekao da WBSC razmatra razne načine kako bi bejzbol I softbol bili prihvatljiviji MOK-u, uključujući i kraće trajanje utakmica.

Povezana vest:  HOKEJ NA LEDU, Pripremna utakmica za SP Divizije II Grupa A (Zagreb, 14-20. april): SRBIJA - HK Maribor 6:5