banatske_soreSP u banatskim šorama 3. i 4. jula u Tomaševcu

 

Jubilarno 10. Svetsko prvenstvo u banatskim šorama ove godine biće održano u Tomaševcu kraj Zrenjanina, 3. i 4. jula, saopstili su organizatori.

Titulu svetskog prvaka brani ekipa Marijeva, a prvensto počinje u subotu takmičenjem po grupama. Dana kasnije takmičenje se nastavlja borbom za titulu i najviše pozicije.

Finale će biti odigrano u nedelju u 18.00 sati nakon čega će biti uručen pehar pobedniku i nagrade. Nakon svečanog dela uslediće vatromet i koncert grupe Apsolutno romantično.

Povezana vest:  SOFTBOL, Iz Royala u Holandiju

Titulu svetskog prvaka pokušaće da osvoje ekipe Marijevo i Čoke iz Tomaševca, Orlovat iz Orlovata, Sakule iz Sakula, Lale iz Bele Crkve, Đilkoši iz Pančeva, Bečkerečke kere iz Zrenjanina, Mamuti iz Kikinde, Second hand iz Novog Sada, Bećari iz Sremske Kamenice i Radimna iz Rumunije.

Legenda kaže da je poznati naučnik Mihajlo Pupin, kada je iz Vojvodine otišao u SAD, sa sobom poneo i krpenu loptu za banatske šore.

Povezana vest:  KUGLANJE, Crvena zvezda BN Bos slavila u Zrenjaninu, Senti samo bod protiv Eđšega, šampionke iz Pionira šampionski u Banji Junaković u 16. kolu Super liga Srbije

S obzirom da su šore veoma slične modernom bejzbolu, postoje i teorije da je upravo Pupin zaslužan zato što Amerikanci danas imaju ovu svoju omiljenu zabavu.