novak_djokovic_polufinale_vimbldon_1ATP VIMBLDON

Đoković: Berdih je zasluženo pobedio

 

Novak Đoković, posle poraza u polufinalu izjavio je da je Čeh Tomaš Berdih igrao bolje ali i da on nije imao sreće u nekim poenima. Berdih je pobedio Đokovića u polufinalu sa 3:0 u setovima (6:3, 7:6, 6:3).

-On je bio danas bolji igrač na terenu. Kada sam imao mogućnosti da nešto promenim, to nisam iskoristio. U važnim momentima, imao sam duple servis greške. U nekim poenima nisam imao malo sreće. Ipak, definitivno nisam iskoristio šanse i Berdih je zaslužio da pobedi – rekao je Đoković posle meča.

Povezana vest:  Nadal u četvrtfinalu

Teniser Srbije istakao je da je u nekim momentima mislio da je sudija pogrešio.

-Nastavio sam da igram. Možda bih preokrenuo rezultat i osvojio drugi set u taj-breku. Ko zna? Možda? – rekao je Đoković.

Treći teniser sveta izgledao je umorno u trećem setu i nije bio siguran pri servisu.

-Nisam se osećao sjajno na terenu. Ne znam zašto. U trećem setu osetio sam da sam umoran i nisam mogao da napravim taj korak, da igram agresivnije – rekao je Đoković.

Povezana vest:  ATP ČARLSTON, Janković protiv Edine Galovic

Berdih (24) je prvi Čeh koji je uspeo da se plasira u finale Vimbldona još od 1987. kada je završnici turnira igrao Ivan Lendl.

Jedini Čeh koji je osvojio titulu u konkurenciji tenisera bio je Jan Kodeš 1973. godine.

-Osećam se apsolutno čudesno. To je veoma teško opisati. Svako dete od trenutka kada udari reketom prvu loptu misli da će biti teniser i da će igrati u finalu gren slema. Ovo je definitivno najveći turnir za mene – rekao je Berdih.

Povezana vest:  FJUČERS, GORENJE OPEN, NOVI SAD, Dušan Lajović u finalu protiv Aldina Štekića

Češski teniser je u četvrtfinalu priredio najveće iznenađenje kada je savladao najboljeg tenisera sveta Rodžera Federera, a u finalu će se sastati sa pobednikom duela između Britanca Endija Mareja i Španca Rafaela Nadala.