renata vilov pionirKUGLANJE
Renata Vilov i Žolt Kiš šampioni Srbije

Renata Vilov kuglašica Pionira i Žolt Kiš kuglaš Sente Visa prom novi su pojedinačni seniorski šampioni Srbije.
Vilov je u finalnom meču na stazama kuglane u Banji Junaković sa 3:1 u setovima pobedila juniorsku reprezentativku Radničkog (Novi Sad) Maju Đukić. Vilov je imala manje čunjeva 546:553, ali su presudili setovi.
Treće mesto pripalo je Nevenki Joković (Pionir) koja je sa 600:591 (2:2) pobedila Hajnalku Milosav iz zrenjaninskog Kristala.
U polufinalu, Vilov je eliminisala sa 3:1 (612:553) Hajnalku Milosav, dok je Đukićeva bila bolja od Jokovićeve 581:570 (2:2).
Renata Vilov je, tako, objedinila obe titule – u kombinaciji i pojedinačnu. U kombinaciji je slavila ispred dve drugarice iz Pionira Livie Santo i Nevenke Joković. Vilov ima bronzu iz 2011. u kombinaciji.
Žolt Kiš je do titule došao pobedom u finalu protiv Milana Trkulje iz Korduna (Kljajićevo) 619:566 (3:1). U borbi za treće mesto Dejan Trifunović iz Niš puta pobedio je šampiona Srbije u kombinaicji Igora Kovačića (Crvena zvezda) sa 655:616 (3:1).
Kiš je u polufinalu sa 636:618 (3:1) bio bolji od Trifunovića, dok je Trkulja eliminisao Kovačića na više oborenih čenjeva 647:633 (2:2).
Kiš je osvojio dve medalje – zlatnu pojedinačnu i srebrnu u kombnaciji gde je pobedio Kovačić, a treći je bio Miodrag Kevrešan iz zrenjaninskog Banata.
Prošle godine, u kombinaciji slavila je Nevenka Joković ispred Marije Gajin (SPC Vojvodina) i Livie Santo, a pojedinačno Marija Gajin ispred Jokovićeve i Marije Dudevljev (Jedinstvo).
U muškoj konkurenciji 2012. je u kombinaciji trijumfovao Zdravko Kresović (Vojvodina), ispred Ivana Trošića (Kraljevo) i Miloša Simijonovića (Niš put). Pojedinačni šampion lane je bio Saša Juhas (Železničar, Inđija) ispred Slobodana Simonovića (Banat) i Simijonovića.

Povezana vest:  Zanimljivi susreti na programu 4. kola Prve lige Srbije