sah

ŠAH
Vode Bogosavljević i Damljanović

Mladi vršački velemajstor Boban Bogosavljević je večerašnjom pobedom protiv Miodraga R. Savića iz Zvornika preuzeo vođstvo na tabeli, na državnom prvenstvu za šahiste u Vrnjačkoj Banji.
On ima 3,5 poena, koliko ima i Branko Damljanović iz Zemuna, koji je u petom kolu remizirao sa najstarijim učesnikom, beogradskim intermajstorom Srđanom Cvetkovićem.
Ostali rezultati večerašnjeg petog kola: Miladinović – Brenjo 0:1, Perunović – Popović remi, Ratković – Tošić remi, Kovačević – Sedlak remi. Slobodan je bio Aleksandar Inđić zbog odustajanja Miroslava Markovića uoči početka turnira.
Na tabeli vode Bogosavljević i Damljanović sa po 3,5 poena, ispred Sedlaka i Miladinovića sa po pola poena manje. Po 2,5 poena osvojili su Brenjo, Kovačević, Perunović i Inđić. Tošić ima 1,5 poena, dok su Cvetković, Savić i Ratković sakupili po jedan poen.
Šesto kolo igra se sutra (15.30), a šampionat se zavrsava 27. Aprila posle 13 kola po Bergerovom sistemu (svako sa svakim).
Nagradni fond iznosi 395.000 dinara, pobednik pripada 110.000 dinara, a svi učesnici imaju i ekstrahonorare, u visini od 15.000 do 50.000 dinara, zavisno od trenutnog rejtinga na rang listi FIDE.

Povezana vest:  BADMINTON, Školarci briljirali u Zrenjaninu