sampionke Srbije u PraguSoftbolašice četvrte u Pragu na klupskim kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Americi

U Pragu su završene klupske kvalifikacije za Svetsko prvenstvo, koje će se u avgustu održati u Americi. Šampionke Srbije, ekipa Wild cats iz beogradskog predgrađa Ripanj, osvojila je četvro mesto, u konkurenciji 12 ekipa.
Uspeh je veliki, pogotovo kada se zna da su u grupi zabeležene čak četiri pobede (Jourdes Praha 9:0, slovačka Trnava 9:3, nemački Diamond Ambasadors 8:6 i ruska Moskovia II 13:6) i samo jedan poraz i to od čehinja Dvur Kralova. Ekipa Dvura je bila i pobednik turnira.
U meču za treće mesto naše devojčice nisu imale sreće, vicešampionke Češke, domaćin turnira Eagles, imale su podršku sudija i dugo su vodile 1:0. U finišu meča smo uspeli da izjednačimo, ali su Čehinje odličnim osvajanjem baza stigle do drugog poena i bronzane medalje.
– Izuzetno veliko iskustvo za naše šampionke. Moramo da se zahvalimo i Ministarstvu omladine i sporta, bez čije finansijske pomoći ne bi otišli na ovo putovanje. Savez je snosio troškove puta, kotizaciju i ishrane. Većina igračica će nastupiti na EP u Ostravi u avgustu. Naš glavni cilj je peto mesto, ali koristićemo svaku priliku da se borimo za medalju – istakla je Jelena Cvetković, trener Wild cats i pomoćni trener reprezentacije Srbije.
U Pragu su nas predstavljale sledeće igračice: Katarina Grujičić, Ivana Kuzmanović, Jefimija Janković, Jovana Ignjatović, Nevena Udovičić, Andrea Miletić, Đurđina Stojković, Aleksandra Stojković, Katarina Karić, Ivona Radovanović, Helena Đorđević, Tara Šoškić, Selena Tanasijević, Hristina Mančić, Marija Savić, Jovana Jovanović i Katarina Mančić.

Povezana vest:  Srbija će pomoći sportu Indonezije