Sebastian Vettel Red Bull F1 Showrun in Berlin Photocredit (c)Getty ImagesRed Bull Photofiles

FORMULA 1

Fetel se pobedama bori protiv priča o naređenju iz boksa

Vozač Red Bula Sebastijan Fetel smislio je kako će skrenuti pažnju sa svoje odluke da ignoriše naređenje iz boksa – pobeđivaće u trkama Formule jedan. Trostruki uzastopni svetski šampion juče je pobedio u trci za Veliku nagradu Bahreina, ispred vozača Lotusa Kimija Raikonena i Romana Grožana. To je bila njegova druga uzastopna pobeda u Bahreinu, a I drugi trijumf u ovoj sezoni.
Posle trke, Fetel je zajedno sa ekipom proslavio pobedu, što nije bio slučaj 24. marta kada je pobedio u trci u Maleziji, pošto je, uprkos naređenju iz boksa, pretekao klupskog kolegu Marka Vebera. Fetel nije kažnjen zbog toga, izvinio se Veberu, ali je kasnije izjavio da bi „verovatno“ to ponovo uradio.
-Sebastijan je potpuno zaslužio pobedu u Bahreinu i to je fantastičan rezultat ekipe. Velika je stvar pobediti u trci Formule jedan, a pogotovo drugu godinu uzastopno na istoj stazi – rekao je direktor Red Bula Kristijan Horner.
-Takođe, druga pobeda u prve četiri trke i vođstvo u konkurenciji vozača i konstruktora u šampionatu je veoma dobar početak sezone za Red Bul – dodao je Horner.
Fetel je u Bahreinu ostvario 28. pobedu u karijeri, a osvajanjem tri uzastopne šampionske titule izjednačio se s legendama Huanom Manuelom Fanđom i Mihaelom Šumaherom, a postao je i najmlađi trostruki svetski prvak u istoriji Formule jedan.
Red Bul, koji je osvojio tri uzastopne šampionske titule u konkurenciji konstruktora, trenutno ima 16 bodova više od Lotusa. Takmičenje u šampionatu Formule jedan „seli se“ u Evropu, a naredna trka na programu je 12. maja u Barseloni, za Veliku nagradu Španije.

Povezana vest:  PONOVO KRAĐA U NAJBRŽEM CIRKUSU