Promocija badmintona u Cacku Reprezentativci sa djacimaBADMINTON 
Održana promocija povodom otvaranja prvog badminton kluba u Čačku
 
Badminton savez Srbije, uz punu podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, realizuje projekat popularizacije i omasovljenja badmintona koji podrazumeva opremanje osnovnih, srednjih škola i sportskih centara opremom za badminton, realizaciju demonstracija i prezentacija i edukaciju kadrova za sprovođenje trenažnog procesa.
Izuzetno dobro organizovanom promocijom badmintona, održanom 24. aprila, kojoj su prisustvovali đaci osnovnih i srednjih škola, građani i brojni predstavnici medija, ozvaničen je početak rada Badminton kluba Čačak. Zamenik predsednika Skupštine Vladan Milić i Vladica Gavrilović, član komisije za sport, svojim prisustvom i obraćanjima uveličali su ovaj događaj i pokazali da će lokalna samouprava stati iza novog olimpijskog sporta u Čačku.
U velelepnoj “Plavoj hali“ u Atenici, aktuelni državni prvaci Igor Bjelan, Ilija Pavlović, Miodrag Kaličanin, Borko Petrović, Milica Simić i Sandra Halilović, predvođeni Milanom Barbirom, glavnim trenerom reprezentacija, Aleksandrom Markovićem, stručnim saradnikom i Radomirom Jovovićem, predsednikom Upravnog odbora Saveza, na atraktivan način su predstavili olimpijski sport u kome se loptica kreće brzinama preko 400 km/h. Ovom prilikom predstavnici Saveza uručili su Draganu Biseniću i Predragu Mariću, osnivačima BK Čačak, komplet opreme za badminton u znak podrške Badminton saveza Srbije budućem radu Kluba. Veliki broj prisutnih Čačana izrazio je želju za upisom u upravo formirani Klub i početak bavljenja badmintonom.

 

Povezana vest:  KUGLANJE, Naši u svetu: Alen Kujundžić zablistao u Mertojaku