tijanakrsmanovic_1RITMIČKA GIMANSTIKA

17. PALILULA KUP

Tijana i Anita najbolje Srpkinje

 

Održan je 17. “Palilula kup 2010”. Seniorka Tijana Krsmanović je osvojila bronzanu medalju u konkurenciji od 20 takmičarki. Odličjima se okitila i juniorka Anita Simić, koja je u višeboju uzela srebro, kao i u vežbi loptom, dok je u sastavu obručem osvojila bronzanu medalju, od 30 ritmičarki.

Na međunarodnom turniru u organizaciji GD “Palilula” učestvovalo je 50 gimnastičarki iz 10 zemalja (Švedska, Holandija, Rumunija, Bugarska, Slovenija, Češka, Mađarska, BiH, Srbija) u juniorskoj i seniorskoj kategoriji, a učesnica je bila i najbolja rumunska gimnastičarka Aleksandra Piskupesku i finalistkinja EP, kao i reprezentativke Češke.

Povezana vest:  HOKEJ NA LEDU, Partizan ubedljivo savladao Zvezdu i došao na korak do 11. uzastopne titule

Međunarodno takmičenje 17. “Palilula kup 2010” otvorila je najpoznatija srpska književnica Mirjana Bobić-Mojsilović i predstavnik Gradskog sekretarijata DraganĆirić.

-Zadovoljstvo mi je da otvorim 17. “Palilula kup 2010”. Žao mi je što je sala ovako prazna i što je zainteresovanost medija i sponzora ovako mala, ali se nadam da će sledeći put sve biti bolje propraćeno, jer ritmička gimnastika zaslužuje veću pažnju – rekla je Mirjana Bobić-Mojsilović.

Povezana vest:  HOKEJ NA LEDU, Prva pobeda Srbije, domaćin pao u triler završnici

Međunarodni turnir je zatvorila direktor 17. “Palilula kupa 2010” i referentni sudija Dragana Terzić-Šterić.

-Ovo je još jedan od uspešnih Palilulinih turnira u nizu. Konkurencija je bila jaka, a naše takmičarke su se dobro pokazale. Juniorska reprezentativka Anita Simić bila je odlična, kao i kandidatkinja za seniorski državni tim Tijana Krsmanović koja je dokazala kvalitet. Jedina mana je bio termin, jer je dvorana Pionir prezauzeta, ali evropsi  krem ritmičke gimnastike, reprezentativke Rumunije i Češke, su to nadomestile – rekla je Dragana Terzić.

Povezana vest:  SKI SKOKOVI, Anders Bardal pobednik na prvim kvalifikacijama u Obersdorfu

Turnir je organizovan uz podršku Gradskog sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda i kompanija Romer, Filips, Nelt i La vita.

 

Juniorke Višeboj:

Dominkia Miklos (Mađarska)

Anita Simić (Srbija)

Barbora Kundelova (Češka)

Seniorke, Višeboj:

Aleksandra Piscupescu (Rumunija)

Monika Mičkova (Češka)

Tijana Krsmanović (Srbija)