Hokej-arena

Medveščak od sledeće sezone u KHL ligi

Zagrebački klub Medveščak igraće sledeće sezone u Kontinentalnoj hokej ligi (KHL), drugom najjačem takmičenju u ovom sportu na svetu. Posle sastanka predstavnika KHL-a i rukovodstva Medveščaka, odlučeno je da zagrebački klub postane 28. član takmičenja u sezonu 2013/14.
Predsednik Medveščaka Damir Gojanović rekao je za hrvatske medije da je ovo potvrda rada, kao i da će budžet od oko 10 miliona evra biti ostvaren uz pomoć sponzora.
-Ovo je potvrda dugogodisnjeg rada i truda svih nas u klubu, ali I nagrada svima…Mnogo je posla i izazova ispred nas, a najvažnije je da s kolegama iz lige zatvorimo danas usuglašeni budžet… od oko 10 miliona evra. To ćemo uraditi uz pomoć lokalnih, tačnije regionalnih i međunarodnih sponzora do početka sezone – rekao je Gojanović.
Do konačnog pristupanja Medveščaka ostalo je samo da Upravni odbor održi sednicu na kojoj će i formalno primiti zagrebački klub u takmičenje. KHL je po kvalitetu odmah iza severnoameričke NHL. Ona je osnovana 2008. godine da bi klubovi iz Rusije igrali sa ekipama iz bivših sovjetskih republika.
Tada su ligu činila 24 kluba iz Rusije, Belorusije, Letonije I Kazahstana, a danas njeni članovi dolaze i iz Ukrajine, Slovačke I Češke, a od danas i iz Hrvatske. Popularni „Medvedi“ do sada su igrali u austrijskoj ligi.

Povezana vest:  BALKANSKO PRVENSTVO U BADMINTONU ZA IGRAČE DO 19 GODINA, DVE BRONZE ZA SRBIJU