vuk rasovic trener partizana

Rašović: Šansa ne bira vreme, ali voli spremne

Novi trener fudbalera Partizana Vuk Rašović rekao je danas da, iako ne dolazi u idealnom trenutku za klub, veruje da je spreman za izazove koji ga čekaju i istakao da je uveren kako će crno-beli odbraniti šampionsku titulu.
-Počastvovan sam što mi je klub ukazao poverenje, da ne verujem u sebe i u ekipu, ne bih se ni prihvatao posla. Šansa ne bira vreme, ali voli spremne. Verujem da sam spreman za ono što nas čeka. Očekujem da u narednih pet kola, uprkos svemu, potvrdimo kvalitet i osvojimo titulu – rekao je Rašović u prvom obraćanju novinarima na stadionu Partizana.
On je naveo da dobro poznaje sadašnju ekipu Partizana i dodao da je sa većinom igrača sarađivao dok je bio šef stručnog štaba Teleoptika i pomoćni trener crno-belih.
-Neće biti lako pokrenuti ekipu u ovom trenutku, ali se od ranije veoma dobro poznajemo. Momci će se sresti sa nekim novim mojim metodama rada, moraće da ih prihvate i da se žrtvuju za zajedničke ciljeve – naveo je Rašović.
Partizan je u poslednjih mesec dana ispustio devet bodova prednosti i sada ima samo dva boda viš od drugoplasirane Crvene zvezde, zbog čega su crno-beli raskinuli saradnju sa dosadašnjim trenerom Vladimirom Vermezovićem.
-Dugo sam bio pomoćnik u prvom timu, i tada smo imali dosta turbulencija. Partizan ima odličnu ekipu i još uvek smo u pozitvnoj situaciji jer imamo dva boda prednosti, a i večiti derbi igramo na svom terenu. Sećam se 2010. kada je takođe došlo do promene na klupi i kada sam sa Stanojevićem bio u stručnom štabu. Tada smo osvojili tutulu i ušli u Ligu šampiona, verujem da bi nešto slično moglo da se ponovi – rekao je Rašović.
On je dodao da je u ovom trenutk najvažnije da spremi ekipu za meč sa niškim Radničkim u četvrtak.
Kao jedan od prvih poteza, Rašović je najavio razgovor sa svim igračima u ekipi i najavio da će se potruditi da crno-beli igraju brzo i napadački. Predsednik Partizana Dragan Đurić rekao je da je Uprava kluba morala da reaguje nakon što je ekipa ispustila veliku bodovnu prednost, ali da to ne znači da je Vermezović loše radio.
-Ponekad dobar rad ne donese rezultate, to je bio slučaj sa Vermezovićem. On je imao dobre ciljeve, ali nažalost u fudbalu su važni samo rezultati. Sa 11 došli smo na dva boda prednosti i morali smo da reagujemo – istakao je prvi čovek crno-belih.
On je naveo da je Rašović još od ranije bio pripremljan za prvog trenera, ali da je šansu trebalo da dobije za godinu ili dve.
-On je jedan od retkih trenera koji je u Teleoptiku napravio sve ono što sada valja u Partizanu od igrača. On je zaslužan sto ove momke juri pola Evrope. Verujem u odbranu titule što nam je sada primarni cilj – naveo je Đurić.
On je dodao da još nije definisano na koliko će Rašović potpisati ugovor i kazao da raskid saradnje sa Vermezovićem tek treba da se prenese na papir.
-Nismo još pričali o ugovoru, prvo treba da sredimo detalje raskida sa Vermezovićem. Ne bi trebalo da bude problema oko isplate, jer je Vlada normalan i korektan čovek – poručio je Đurić.
Rašović je karijeru počeo u Partizanu za koji je odigrao 209 utakmica i postigao 12 golova. Igrao je i za Rad, Slaviju iz Sofije, Krila Sovjetov i američki Kanzas siti. Za reprezentaciju Jugoslavije odigrao je pet utakmica. Bio je pomoćnik Slaviši Jokanoviću, Goranu Stevanoviću i Aleksandru Stanojeviću na klupi crno-belih, a 2011. godine postao je prvi trener Teleoptika.

Povezana vest:  Prade: Pokušavamo da produžimo ugovor sa Ljajićem