Tajger_VudsTajger Vuds negirao upotrebu hormona rasta

 

Najbolji i najbogatiji svetski golfer današnjice Tajger Vuds održao je u ponedjeljak u Augusti svoju prvu pres konferenciju nakon što je u javnost procurela vest oko niz njegovih vanbračnih afera.

Vuds je na konferenciji za medije govorio o njegovoj povezanosti s kanadskim lekarom Antonijem Galeom koji je pod istragom američkih i kanadskih vlasti zbog sumnje u davanje sportistima nelegalna sredstva koja poboljšavaju njihove rezultate na terenu.

Povezana vest:  NFL, 11. sedmica

U senci Vudsovih seksualnih skandala potencijalni doping prestup američkog golfera pomalo je pao u senku, ali Nju Jork Tajms je još u decembar prošle godine pisao da je Galeov asistent u septembru iste godine zaustavljen na američko – kanadskoj granici sa zabranjenim supstancama za sportiste u torbi, među kojima se nalazio i hormon rasta (HGH).

Galea je doktor koji se osim sa Vudsom povezuje i sa nekoliko igrača bejzbola MLB lige, poput Aleksa Rodrigeza (Nju Jenkis) ili Karlosa Beltrana i Hose Rejesa (obojica NJu Mets), a Vudsa je lečio 2008. kada je golfer imao problema s levim kolenom, kao i 2009. zbog problema sa Ahilovom tetivom.

Povezana vest:  ŠAH VESTI, Super finale Rusije

-Nikada nisam uzimao nikakva nedopuštena sredstva u svom životu. Nikad nisam uzimao bilo kakav ilegalni lek ili drogu. Galeo je bio u mojoj kući, ali nikad mi nije davao HGH. U principu tretman je funkcionirao na način da mi je uzeo krv, zavrteo je u centrifugi i potom ponovo vraćao u vene. Posle operacije kolena proces zarastanja i oporavka bio je usporen, pa je takva metoda lečenja ubrzavala proces mog oporavka. Odlučio sam se na odlazak baš tom doktoru jer je sarađivao sa toliko poznatih sportista. Otvoren sam za saradnju u istrazi u bilo koje doba i bilo kada – rekao je Vuds.

Povezana vest:  Softbol savez Srbije napravio veliki korak za budućnost, Amerikanka Linden Džons stigla u Srbiju